Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uspešna sezona odbojkaškog kluba Niš

rssBookmark and Share

05.02.2014. Rts

Iako su tri boda ispred drugoplasirane Jagodine, opuštanja nema. Članovi odbojkaškog kluba Niš sa treninzima su krenuli rano, mesec i po dana pre drugog dela sezone.

Uspešna sezona odbojkaškog kluba Niš

"Prvi naredni cilj je da i drugi deo sezone završimo na 1. mestu, kao što smo i prvi deo i da samim tim izborimo plasman u prvu ligu Srbije. To nam je prioritet koji smo zadali na početku sezone", kaže Žarko Stojadinović, trener.

Nosioci igre uglavnom su momci koji su i članovi univerzitetskog odbojkaškog tima okićeni medljama na međunarodnim prvenstvima.

"Dali smo sve od sebe, pokazali da možemo, da smo dobri prijatelji, dobri igrači, opravdali smo učešće", kaže Predrag Pržić, OK Niš.

Ekipa je motivisana i uspesima reprezentacije Srbije.

"Odbojka je jedan od najznačajnijih naših ekipnih sportova - u istoriji smo bili i olimpijski prvaci i osvajali svetsku ligu, bili pre par godina evropski prvaci", kaže Milan Stojković, OK Niš.

Kako bi ostali na uzlaznoj putanji, posvetiće se i školi odbojke.

"Planiramo da uđemo u škole. Imamo različite ideje koje ćemo realizovati sa direktorima škola - utakmice u kojima će učestvovati i deca i naši igrači, tako da imamo u planu da regrutujemo decu za nišku školu odbojke", kaže Jelena Žarić Kovačević, potpredsednica kluba.

U istoriji kluba dugoj četiri decenije bilo je ne malo reprezentativaca koji svoj prvi servis, blok i smeč vezuju upravo za ovaj klub. Najpoznatiji među njima svakako je Ivan Miljković.


#   sport   odbojkaši   trener   Milan Stojković   Jelena Žarić Kovačević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima