Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Utakmica prekinuta, Napadnut Vladimir Stojković

rssBookmark and Share

13.10.2010. Stefan Radović

Utakmica prekinuta, Napadnut Vladimir Stojković

Izgrednici, koji su se predstavljali kao srpski navijači, izazvali seriju incidenata i, na kraju, prekid utakmice u Đenovi. Pre meča, navijači napali golmana srpske reprezentacije Vladimira Stojkovića, koga su spasili Stanković i Žigić. Tim stiže u Beograd.

Potpuni haos na tribinama stadiona Luiđi Feraris u Đenovi. Umesto fudbala, izgrednici izazvali seriju incidenata na i oko stadiona. Pre utakmice upali u autobus srpske reprezentacije i napali Vladimira Stojkovića, u čiju su odbranu stali Stanković i Žigić saznaje sportska redakcija naše agencije.

U autobus kojim su srpski reprezentativci došli na stadion u Đenovi upala je grupa navijača, koji su, noseći upaljene baklje, pokušali da napadnu Stojkovića. Golman srpske reprezentacije izbegao je teže posledice samo zahvaljujući činjenici da su u njegovu odbranu stali kapiten Dejan Stanković i Nikola Žigić.

Navijači su pretili Stojkoviću i pevali pogrdne pesme, navodeći da će mu "na grobu upaliti sveću". Još ranije, navijači Crvene zvezde su Stojkoviću pretili sa tribina domaćih stadiona pevajući: "Stojkoviću, Stojkoviću želimo ti sreći, drven sanduk, drven sanduk i na njemu sveću".

Da to ne bude jedini skandal,pobrinuli su se srpski 'navijači' na stadionu "Luiđi Feraris'. Početak utakmice je najpre  pomeren, a  na stadion je ušao kordon policije, dok su se igrači i zvaničnici meča vratili u svlačionice. Policija pokušaala da isprazni deo tribina sa srpskim navijačima.

''Sa dela tribina gde su smešteni srpski navijači, nekoliko baklje su letele na teren, a jedna je pogodila italijansku zastavu koja se nalazila na terenu'' Kaže naš sagovornik naglašavajući pritom da je Grupa 'navijača' rušila deo tribine na kojoj se nalazila.

Videla su se polomljena stakla, a i nekoliko stolica u rukama ljudi koji su izazvali nerede. 

Igrači su u jednom trenutku prišli tribini sa srpskim navijačima i zamolili ih da prekinu sa divljanjem, kako bi meč mogao da počne ali ih oni nisu poslušali pa su  u sedmom minutu meča, nove baklje bačene na teren "Luiđi Ferarisa", kada je sudija Kreg Tomson iz Škotske prekinuo meč, a srpski reprezentativci su se odmah iz svlačionice uputili na aerodrom u Đenovi.

U vrhu policije Srbije navode da će biti pružena sva potrebna pomoć italijanskoj policiji, ukoliko to bude traženo.


#   policija   navijači   aerodrom   Dejan Stanković   Nikola Žigić   svlačionice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima