Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

UŽIVO: Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2013. Autor: A.Tadić |

UŽIVO SA ČAIRA: Zvezda na Čairu sa igračem manje "juri" izjednačenje. U premijernom meču 19. kola JSL, strelci Ljubinković u 44. i Škuletić u 66, a Kasalica u 78. minutu. Isključen Petković.

UŽIVO: Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1
Nišlijama i Crvenoj zvezdi ovo je treće odmerevanje snaga u aktuelnoj sezoni.

Zvezda je u prvenstvenom duelu na svom stadionu preokrenula rezultat sa 1:2 na 3:2, a Ognjen Mudrinski kompletirao je het-trik u 94. minutu.

Potom su u Nišu igrali meč šesnaestine finala Kupa i crveno-beli su slavili pogotkom Milana Jovanovića u 87. minutu - 1:2!

U prolećnom delu sezone su oba tima osvojila po sedam bodova, zabeleživši po dve pobede i jedan remi.

Radnički Niš - Crvena zvezda


Stadion: Čair
Sudija: Majo Vujović
Gledalaca:

Radnički Niš: Kesić, Stamenković, Petrović, Živković, Dragićević, Pejčić, Kolarević, Stojanović, Ljubinković, Jovanović, Škuletić.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Petković, Mladenović, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kadu, Milunović, Mudrinski.

5. minut - Prvi korner za Zvezdu koji je izdejstvovao Lazović koga je prethodno uposlio Kadu, povratnik u startnu postavu crveno-belih, plavih u Nišu. Ipak, nije bilo opasnosti po gol Nišlija posle kornera Milijaša. Fauliran je golman Kesić.

10. minut - Gosti imaju inicijativu, Kadu je preuzeo odgovornost kreacije napada, međutim za sada ne prolaze ti pokušaji. Novi kroner za Zvezdu. Opet posle prodora Lazovića. On je i ubacio iz ugla, a u petercu Nišlija dobro je reagovala odbrana Radničkog. Novi korner je izveo Milijaš. Mudrinski je bio na prvoj stativi, u teškoj poziciji, i lopta pripada domaćem timu.

14. minut - Prvi udarac ka golu Radničkog, i uopšte na utakmici, uputio je Filip Mladenović. Učinio je to iz povoljne pozicije, sa nekih 20 metara, polulevo, ali je "tukao" preko gola. Šutirao je "slabijom" desnom nogom, pa je to i razlog što je bio prilično neprecizan.

Sjajan ambijent na Čairu režirali su navijači oba tima. Na početku utakmice pristalice crveno-belih, kojih ima oko 3.000 na severnoj tribini, razvili su najlone u bojama kluba, a u 15. minutu i navijači Radničkog su priredili sličnu kreaciju uz pomoć kartona, šetalice i poruke: "I kad kosti ostare".

25. minut - Radnički bazira igru na kontranapade. Posle jedne takve akcije kombinovali su Jovanović i Škuletić. Potonji je "iz prve" sa 18 metara "tukao" snažno, ali neverovatno neprecizno.

27. minut - Živnula je igra i jednih i drugih. Radnički je najpre izveo napad po levom krilu, odbrana Zvezde je u petercu otklonila potencijalnu opasnost, a u nastavku gosti su imali najbolju šansu na utakmici. Lazović je bio u karakterističnom prodoru po desnom krilu, ubacio na u srce kaznenog prostora, gde je Milunović loše zahvatio loptu i dozvolio defanzivcima Nišlija da ga osujete.

35. minut - Milijaš je iz velike udaljenosti pokušao da ugrozi Kesića, lopti je na putu do gola Mudrinski promenio malo putanju, zakašivši je glavom, ali nije imao golman Nišlija problema da je iskontroliše.

44. minut - GOOOOOL, 1:0, Marko Ljubinković... Vodi Radnički. Nišlije su uspele da postignu gol iz prve prave akcije. "Ispao" je Mikić u duelu sa Jovanovićem na desnoj strani, blizu gol-aut linije. Usledio je centaršut u peterac gde je nekadašnji omladinac Zvezde Ljubinković lako dobio duel sa Mladenvićem i glavom smestio loptu u mrežu.

2. poluvreme

45. minut - Odmah je reagovao Janković izmenom. Za Kadua je meč završen, umesto njega u igri je Vukan Savićević.

47. minut - Upravo je mladi Vukan bio u prvoj prilici u drugom poluvremenu. Posle centaršuta Mladenovića, Savićević je bio najviši u skoku, zahvatio je loptu glavom i prebacio gol. Doduše, imao je čuvara na leđima koji ga je u znatno j meri omeo da ne izvede udarac onako kako je želeo.

50. minut - Šansa za Radnički! Posle greške u vezi Zvezde, Kolarević je uzeo loptu na 40 metara od gola Bajkovića, zatrčao se i probio kao sir šuplju odbranu crveno-belih, došao je na ivicu kaznenog prostora odakle je, ipak, traljavo šutirao po zemlji.

52. minut - Atraktivno je pokušao Milunović da ugrozi Kesića na centaršut Mladenovića. U skoku, petom, zahvatio je loptu napadač Zvezde, atrektivno je to izgledalo, ali ne i dovoljno efiektno da se zaljulja mreža Radničkog.

58. minut - Petković je zasluženo dobio žuti karton. Pogrešio je u prijemu lopte, koje se dokopao jedan igrač Radničkog, pa ga je defanzivac Zvezde rukama oborio i sprečio opasnost po svoj gol.

60. minut - Nova izmena u Zvezdi. Indisponiranog Lazovića zamenio je Kasalica.

62. minut - Crveni karton! U roku od samo tri minuta Nikola Petković je zaradio drugu javnu opomenu i Zvezda će u nastavku imai igrača manje. Dekoncentrisani Petković je povukao za dres Škuletića, koji je čekao lob pas, ali je bio daleko od situacije da ugrozi Bajkovića. Ipak, dezorijentisani defanzivac Zvezde ga je srušio i sasvim opravdano mu je sudija vujović pokazao drugi žuti karton.

63. minut - Brojčano slabija Zvezda umalo da izjednači. Sjajno je "tukao" Luka milivojević sa dvadesteak metara, a Kesić je krajnjim naporom, paradom, izbacio loptu u korner.

65. minut - Nova šansa za goste, još bolja od prethodne. Kasalica je iskontrolisao loptu blizu peterca na levoj strani, video je usamljenog Mudrinskog, a ovaj sa sedam metara katastrofalno zahvatio loptu.

67. minut - GOOOOOL, 2:0, Škuletić... Zvezda je nokautirana! "Sevnula" je kontra Radničkog tri na dva. Pejčić je kombinovao sa Stojanovićem, ovaj "produžio" pas do Škuletića na suprotnoj strani kaznenog prostora, šutirao "iz prve" levom nogom i smestio loptu pod prečku u mrežu. Bajković je uspeo da je malo dokači, ali ne i da sprečii njen ulazak u gol.

68. minut - Poslednju izmenu izvršio je Janković. Izveo je Mudrinskog, a na terenu je Dauda.

73. minut - Prva izmena u Radničkom. Izašao je odlični Stojanović, na terenu je Bojan Đorđević.

78. minut - GOOOOOL, 2:1, Kasalica... Ima li nade za Zvezdu? Prepolovili su gosti prednost Radničkog golom Filipa Kasalice koji je sjajno partio akciju i oštar centaršut Milunovića i glavom u padu "zakucao" loptu u gol nemoćnog Kesića.

83. minut - Velika prilika za Radnički! Posle još jednog napada Nišlija kroz ranjivu Zvezdinu odbranu, došao je centaršut sa leve strane ka Škuletiću, čiji je prizeman udarac odličnom intervencijom zaustavio Bajković.

87. minut - U novoj odličnoj poziciji da matira Bajkovića našao se Petar Škuletić. Dugo su igrači Radničkog opsedali gol Zvezde i unosili paniku u redove crveno-belih. konačno, lopta je došla do "špica" Vojvodine na pozajmici u Radničkom, čiji je oštar udarac po zemlji još jednom zaustavio golman gostiju.

90. minut - Došlo je do koškanja ispod zapadne tribine Čaira. Neko od navijača nije želeo da vrati loptu, Mladenović je tražio rešenje, prišao je i nervozni Pantić koji se "zakačio" sa nekolicinom rezervnih igrača Nišlija. Strasti su se ipak smirile, a nedugo potom Majo Vujović je odsvirao kraj.


#   Niš   navijači   Bojan Đorđević   Crvena Zvezda   Nikola Petković   Majo Vujović   Ana Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima