Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Večeras obračun Đoković-Nadal

rssBookmark and Share

09.09.2013. Autor: A.Tadić

Novak Đoković i fenomenalni Španac Rafel Nadal večeras od 23 sata boriće se za titulu šampiona US opena, ali i za mnogo više od "običnog" gren slema trofeja, jer bi obračun u Njujorku mogao da bude prelomni u jednom od najvećih rivalstava u istoriji belog sporta.

Večeras obračun Đoković-Nadal

Đoković i Nadal igraće za svoju drugu titulu na US openu, obojica su tu prvu osvojili pobedom protiv "ovog drugog", Srbin je u petom finalu, četvrtom uzastopnom, a Španac u trećem.

Ujedno, biće to njihov 37. međjusobni duel i na taj način oboriće rekord u Open eri, pošto su Ivan Lendl i Džon Mekinro odigrali 36.

Nadal je do sada ostvario 21 trijumf, Đoković 15, a Španac je dobio dva poslednja duela - polufinale Rolan Garosa i finale Montrreala, dok je Đoković ove godine slavio samo u finalu Monte Karla.Nadal igra za svoju 13. gren slem titulu, a Đoković za sedmu.

Nadal, koji nije prošle godine igrao u Njujorku zbog povrede, u polufinalu je rutinski nadigrao francuza Rišara Gaskea 3:0.

"Ovo je neverovatno, posle svega što se dešavalo prošle godine, prilika da igram u finalu je kao ostvarenje sna. Novak je odličan takmičar, igrao je često ovde u finalima, on je veliki šampion i biće to težak meč za mene", rekao je Španac.


#   Španac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima