Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučićevim zalaganjem, Vranje dobija fudbalski stadion za superligaša

rssBookmark and Share

Vranje 29.07.2018. Južna Srbija Info

U Vranju će, zalaganjem predsednika Aleksandra Vučića i lokalne samouprave, biti izgrađen fudbalski stadion sa oko 10.000 mesta namenjen odigravanju superligaških mečeva fudbalskog kluba „Dinamo“ iz Vranja, koji je ostvario istorijski uspeh plasmanom u najviši rang takmičenja, saopšteno je na konferenciji za medije gradskog rukovodstva

Ilustracija
Ilustracija

U prisustvu poslanika Slaviše Bulatovića i trenera vranjskog prvoligaša Dragana Antića, zamenik gradonačelnika Nenad Antić rekao je da je Grad do sada svesrdno pomogao projekat ulaska „Dinama“ u Super ligu.

„Ta pomoć će biti veća i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu. Mi želimo i moramo da stanemo svim srcem uz projekat razvoja i opstanka „Dinama“ u Super ligi.Činjenica da je predsednik Vučić podržao izgradnju novog stadiona u našem gradu, potvrđuje značaj ove kapitalne investicije koja prevazilazi sportski kontekst“.

„Za Grad Vranje i za sport u njemu dolaze bolji dani. Biće novih ulaganja u infrastrukturu, biće i organizacionih promena kako bi sve funkcionisalo na primeren i domaćinski način na ponos svih nas“, naglasio je gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

Narodni poslanik Slaviša Bulatović zahvalio se gradonačelniku i njegovim najbližim saradnicima na uloženom trudu, što su i pored velikih problema koji opterećuju gradsku kasu, našli načina da sa 17 miliona dinara pomognu rad „Dinama“. „Mnogo veći i finasijski stabilniji gradovi ne bi mogli da na svojim leđima nose jednog fudbalskog supeligaša“, rekao je on i dodao: „Ova najnovija pomoć biće još jedan dokaz u nizu da je država na jugu prisutna i da je predsedniku Vučiću stalo da se Srbija ravnomerno razvija, pa i na polju sporta. Znamo šta nam je činiti, imamo ozbiljan zadatak, a u tome imamo i podršku predsednika“, naglasio je Bulatović.

Trener FK „Dinamo“, Dragan Antić zahvalio se predsedniku na podršci u nameri da ovaj klub postane stabilan prvoligaš i da od naredne godine utakmice igra u Vranju. „Nadam se da ćemo utakmice u prolećnom delu igrati u Vranju, umesto u Surdulici. Krajnji rok će biti za narednu sezonu, a mi ćemo se zajedničkim zalaganjem sa gradskom vlašću potruditi da to bude ubrzano“, rekao je Antić uz nadu da „Dinamo“ može i da igra Ligu Evrope.

Komentara: 0


#   Vranje   Aleksandar Vučić   fudbal   investicije   Dinamo FK Vranje   Gradski većnik   Dragan Antić   Slaviša Bulatović   stadion   Grad Vranje   Nenad Đorđević   Nenad Antić   Prva liga
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima