Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vujošević: Radujemo se dolasku u Niš

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2015.

Strateg srskog šampiona Duško Vujošević uoči puta u Niš, gde njegov tim očekuje završni turnir Kupa “Radivoja koraća”, govorio je o predstojećem takmičenju, njegovom značaju i ambicijama tima.

Vujošević: Radujemo se dolasku u Niš

- Bez obzira što je kroz ovaj način bodovanja kup takmičenje koje je dosta obezvređeno, sa druge strane već samom činjenicom što predstavlja jedno od dva takmičenja u ovoj zemlji, uz domaće prvenstvo, ima svoje i simbolične i druge vrednosti. U svakom slučaju mi idemo sa ambicijom da damo najbolje od sebe i da pružimo maksimum. Kup je takmičenje koje smatraju najdemokratskijim od svih takmičenja, upravo zbog toga što tu mogu i proleteri protiv buržuja, jedna utakmica se igra, dosta zavisi i od slučaja i nije bilo mali broj puta da se naprave iznenađenja i da rezultati budu drugačiji od onih koji su predviđeni pre utakmica. Svako tu ima svoju priliku i šansu i u tom kontekstu sigurno da i mi nismo bez ambicija - počeo je priču o prvoj borbi za trofej u ovoj sezoni šef struke kluba iz Humske.

Tradicija ide u prilg Partizanu koji je najviše trofeja u Kupu “Radivoja Koraća” osvojio upravo u gradu na Nišavi. Tamo su košarkaši iz Humske uvek imali srdačnu dobrodošlicu vernih navijača:

- Za Niš nas vezuju lepe uspomene, znali smo tu i da osvojimo kup. Partizan tamo ima mnogo navijača , naravno i neke druge ekipe, ali mi tu imamo svoju stvarno vernu publiku. Radujemo se tom odlasku u Niš - istakao je Vujošević još jednom razlog zašto se crno-beli tim uvek dobro oseća kada igra u tom gradu.

Kao glavnog favorita za osvajanja “Žućkove levice” trener Partizana NIS izdvojio je Crvenu zvezdu.

- Potpuni i apsolutni favorit je Crvena zvezda, koja se isfavoritila ovih zadnjih godina u svim sportovima u Srbiji. Ali kup je takva vrsta takmičenja, tu su često moguća i iznenađenja, pa mi moramo prvo da sprečimo Vojvodinu da napravi jedno sa nama, a onda ćemo razmišljati dalje. To je takmičenja gde i ti apsolutni favoriti znaju da se okliznu i ne materijalizuju na kraju ono što se pretpostavljalo da imaju pre početka samog takmičenja - jasan je bio Vujošević.

Pored Andrića koji ima problema sa temperaturom još iz Zagreba, zbog čega je i manje igrao, zdravstveno stanje ostalih igrača je dobro.

Četvrtfinalni susret Partizana NIS i Vojvodine zakazan je za četvrtak, 19. februar sa početakom u 21 čas. Direktan prenos utakmice je na kanalu Arena sport 1.

Audio snimak konferencije za medije:


#   Niš   košarka   kup   Partizan KK   Kup Radivoj Korać   Duško Vujošević   Crvena Zvezda
@PartizanBC @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima