Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zlatne niške kajakašice

rssBookmark and Share

28.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine, održanom proteklog vikenda, takmičarke Kajak kanu kluba Medicinar iz Niša osvojile su šest zlatnih medalja. Tokom maja i juna očekuju ih Evropski kup i Evropsko prvenstvo.

Olja Lazarević,  Foto: Južna Srbija Info
Olja Lazarević, Foto: Južna Srbija Info

Mlade Nišlijke branile su boje Niša na upravo završenom Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kajaku na divljim vodama, i osvojile najsjajnija odličja!

Olja Lazarević je u seniorskoj kategoriji bila najbolja u sprintu i klasiku u kanuu na brzim vodama, Maja Lazarević u kajaku za seniorke, bila je najbolja i u sprintu i u klasiku, a Milica Kostov je osvojila dva zlata, u sprintu i klasiku, u kanuu u juniorskoj kategoriji.

Takmičenje u spustu održano je u Banjaluci, na Vrbasu, a učestvovali su takmičari iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Da podsetimo, ranijih godina Olja Lazarević je bila četvrta u Evropi, i peta na svetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama.

Maja Lazarević

Ove devojke tek očekuju značajna takmičenja u regionu i u Evropi. Već narednog vikenda je izborna trka za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 4. do 7. juna takođe u Banjaluci. A prethodi mu Evropski kup u Aaustriji, koji je 9. i 10. maja.

Ipak, za sva ova takmičenja, za koja niške kajakašice Medicinara imaju i normu i potencijal, za sada nemaju čak ni sredstva za odlazak ekipe. I ona skromna sredstva koja klubu pripadaju iz gradskog budžeta, nisu isplaćena zbog teške situacije u kojoj je Grad Niš. Kako kajak ne spada među popularne sportove kod nas, sponzorstva su retka, tako da se ove sportistkinje bore sa mnogo problema kako bi došle do cilja. Jer nakon svakodnevnih napornih treninga, i u vodi i u teretani, moraju da razmišljaju i o tome hoće li uopšte moći da sa čamcima i opremom, stignu do Austrije.

Inače, pored uspešne sportske karijere, Olja i Maja Lazarević bave se i trenerskim radom, i svoje znanje prenose mladim generacijama, koje treniraju u Medicinaru.   

Milica Kostov


#   Evropsko prvenstvo   Olja Lazarević   Medicinar KKK   kajak na divljim vodama   zlatna medalja   Maja Lazarević   Milica Kostov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima