Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvezda dominirala na Čairu

rssBookmark and Share

06.11.2017. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog poraženi su kao domaćini od Crvene zvezde sa 4:0, u utakmici 16. kola Superlige Srbije. Nišlije nisu uspele da se ozbiljnije “isprse” pred liderom na tabeli, koji je zasluženo odneo sva tri boda sa stadiona Čair. Junak trijumfa gostiju bio je Aleksandar Pešić, strelac het-trika.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Meč je počeo bez uzbuđenja, Zvezda je imala veći posed lopte, a prvu pravu priliku uspela je da pretvori u vodeći gol. Pešić je bio uporan i stigao je jednu loptu na samoj liniji, dodao je do Milića, a ovaj je odmah uposlio Kangu, koji je sa 10 metara rutinski savladao Živkovića.

Odličnu šansu Radnički je imao u 28. minutu, kada je Arsić zapretio pred golom Borjana, ali je njegov udarac završio zamalo iznad prečke.

Zvezda 2:0 povela u 37. minutu, kada je Kanga sjajnom asistencijom spojio sa golom Pešića, a ovaj je u situaciji jedan na jedan lako izašao na kraj sa golmanom Mladenom Živkovićem.

Četiri minuta kasnije, Pešić je pao u kaznenom prostoru Radničkog nakon duela sa Subićem, sudija Šegrt je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač penala bio je upavo Pešić, za 0:3.

Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila da kontroliše meč, a ovaj period se igrao u dosta sporijem ritmu.

Radnički je pokušavao da dođe do počasnog pogotka, a najbliži je bio je 69. minutu, kada je golman gostiju Borjan još jednom pokazao da je se nalazi u velikoj formi, pošto je u istoj akciji odbranio udarce Saše Stojanovića i Arsića iz neposredne blizine.

Milić je imao kolosanu priliku za Crvenu zvezdu u 71. minutu nakon centaršuta Rodića, a Živković je intervenisao i spasio svoj klub primljenog četvrtog gola.

Ipak, tri minuta kasnije nije mu bilo pomoći, a ponovo je egzekutor bio Pešić. Kanga je poslao pas u prazan prostor ka Pešiću, koji je bio u malom ofsajdu, ali sudije nisu reagovale, pa je iskusni strelac izašao sam pred Živkovića, driblinzima ga okrenuo nekoliko puta, a onda plasirao loptu u nebranjenu mrežu, za konačnih 0:4.

Radnički je i dalje na deobi sedme pozicije na tabeli sa Napretkom, jer obe ekipe imaju po 23 boda, dok je Zvezda lider sa 43 boda na svom kontu.

U Superligi Srbije sledi dvonedeljna pauza, a Radnički u narednom kolu gostuje lučanskoj Mladosti.

RADNIČKI-CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:3)

Niš, 5. novembra-stadion Čair. Gledalaca: 8.000. Sudija: Jovan Šegrt (Beograd). Strelci: 0:1 Kanga 25.- 0:2 Pešić 37.- 0:3 Pešić 42.- 0:4 Pešić 74.

RADNIČKI: Živković, Simunović, Raspopović, Mijailović, Subić, Arsić, Noma, Kovačević (od 70. Aleksa Jovanović), Aleksandar Jovanović (63. Saša Stojanović), Slaviša Stojanović, Mrkić (od 79. Ristić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Račić, Krstičić (od 52. L. Ilić), Milić, Kanga (od 86. Radonjić), Adžić (od 70. Milijaš), Pešić.


#   Čair   fudbal   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   Slaviša Stojanović   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima