Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Blace: Ceo grad organizuje Dane šljive

rssBookmark and Share

Blace 04.08.2016. Topličke vesti

Blačka svetkovina, manifestacija Dani šljive, koja okuplja na desetine hiljada posetilaca svake godine, ove godine održava se u periodu od 19-21. avgusta. Blace ponovo kao i svake godine u proteklih 14 godina, postaje centar izlagaštva, trgovine i zabave.

Blace: Ceo grad organizuje Dane šljive

Najvažniji cilj manifestacije je da povrati ugled lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, zatim da doprinese unapređenju voćarstva na ovom području, kao i da kroz brojne sajamske sadržaje afirmiše i sve druge resurse i potencijale kojima opština Blace raspolaže, ne samo u ovoj već i u drugim oblastima.

Međutim, manifestacija je odlična prilika i za zabavu koja se ogleda u velikom broju koncerata popularnih muzičkih izvođača koji su uz podršku donatora i opštine, za građane i posetioce potpuno besplatno, ostavili nezaboravne utiske na gradskom trgu u Blacu. Radi pokazivanja takvog ambijenta, navodimo da je u Blacu nastupao „krem de la krem“ eks ju estrade, Miroslav Ilić, Aca Lukas, Severina, Hari Mata Hari, Šaban Šaulić, Vesna Zmijanac, Haris Džinović, Bajaga i instruktori, Riblja Čorba, Van Gog, Svetlana Ceca Ražnatović i mnogi drugi…
U ovoj, kao i prethodnih godina, sa još većim iskustvom organizatora i većom željom sponzora da pomognu, Blace će imati priliku da 20. avgusta ugosti najveću balkansku pop ikonu, Zdravka Čolića.

Ekspanziju razvoja manifestacije, posebno naprednu u poslednjih 5-6 godina, osim lokalne samouprave pomažu i svi građani Blaca. Sasvim vidljivo je da u avgustu svi naši sugrađani dišu jedni za druge i u svojim domovima (u)goste svoje prijatelje i rodbinu, koji su u Blace svoje odmore i boravak isplanirali baš u avgustu i baš u vreme manifestacije. Svi tako skupa indirektno učestvuju u organizaciji Dana šljive nestrpljivo čekajući momenat da se zabave i probaju kvalitetne blačke proizvode, kojih je svake godine sve više. Zanatske rakije, industrijske rakije, sušeno voće, prerađevine od voća, blački sir, vino i svi ostali lokalni resursi čine da Dani šljive postanu prepoznatljiv brend na teritoriji ne samo naše opštine nego i naše države, ali i čitavog regiona.

Nekada davno neko je predodredio da ćemo uskoro u Evropsku zajednicu. Obzirom da se to još uvek nije desilo, mi blačani, vredni i marljivi ljudi, uspeli smo da i Evropu i svet dovedemo u Blace, makar za našu svetkovinu (Dane šljive).
Dođite i vi u Blace, nek i vama kao i nama i duša zamiriše na šljivu.
Zato, sa svojim prijateljima, kumovima i rodbinom, dođite u Blace od 19-21. avgusta. Ovo nije saopštenje, ovo je tiha ponuda kreirana samo za Vas da budete deo još jedne priče o šljivi, blačkoj šljivi…

Komentara: 0


#   Blace   Aca Lukas   dani šljiva   Zdravko Čolić   Vesna Zmijanac   manifestacija   riblja čorba   Miroslav Ilić   opština Blace   Dani šljive
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima