Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drugo mesto za suvenir „Krpica za naočare – Kuršumlija"

rssBookmark and Share

Kuršumlija 22.11.2017. Južna Srbija Info

Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je drugu nagradu u kategoriji “upotrebni predmet” na međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija “LESKOVAC 2017”.

Drugo mesto za suvenir „Krpica za naočare – Kuršumlija"

U Leskovcu je 9. novembra održana deseta po redu „Izložba suvenira i turističkih publikacija, koju je pod pokroviteljstvom Grada Leskovca organizovala Turistička organizacija Leskovac. Ovu jubilarnu izložbu otvorio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović. Turističku ponudu svojih krajeva prikazalo je četrdeset izlagača iz srbije, Repbulike Srpske, Makedonije i Bugarske. Izlagači su se takmičili u sledećim kategorijama: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 strana, Višelisna turistička publikacija sa više od 50 strana, video publikacije – turistička reportaža i najbolji promotivni film, najbolji suvenir, upotrebni predmet, eksponat, kolekcija fotografija i pojedinačne fotografije, turistička mapa, turistički plakat i turistička razglednica.

Kriterijumi za dodelu nagrada za sve kategorije su, promocija i unapređenje turističkih potencijala; kvalitet, originalnost i izvornost sadržaja; originalnost, odnosno kreativnost fotografija i kvalitet štampe.

Nakon trodnevnog žiriranja, tročlani žiri, sastavljen od eminentnih leskovačkih likovnih i književnih umetnika i predstavnika Visoke poslovne škole strukovnih studija i Turističke organizacije grada Leskovca, dodelio je nagrade za sve kategorije.

Nagrađeni upotrebni predmet je „Krpica za naočare – Kuršumlija“ koja se sastoji od novog kreativnog dizajna natpisa KURŠUMLIJA. Novi dizajn je rađen sa više boja i više simbolike. Svako slovo je urađeno sa motivom ili asocijacijom na neku turističku atrakciju i simbole Kuršumlije. Novi logo – natpis budi radoznalost i poziva na avanturu kroz Kuršumliju.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Goran Cvetanović   nagrada   Turistička organizacija   suvenir   Turistička organizacija Kuršumlije   Izložba suvenira
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}