Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mali planinari osvojili svoj prvi vrh (FOTO)

rssBookmark and Share

Pirot 10.02.2016.

U okviru Božićne škole sporta već nekoliko godina organizuje se i škola planinarenja, koju uz pomoć Sportskog centra Pirot organizuje Planinarski klub “Vidlič”.

Mali planinari i pogled na Zavojsko jezero, Foto: Pirotske Vesti
Mali planinari i pogled na Zavojsko jezero, Foto: Pirotske Vesti

Ove godine školu planinarenja pohađa 18 mališana, a oni su, osim osnovnog kursa planinarenja po programu Planinarskog saveza Srbije, imali prilike i da osvoje svoj prvi vrh-Kozji kamik na Staroj planini. Reč je o verovatno najlepšem vidikovcu na Staroj planini sa koga “puca” pogled na Zavojsko jezero u celoj dužini, od Pakleštice pa gotovo sve do brane.

Školu planinarenja vodili su licencirani planinarski vodič Robert Ilić i planinarka Slavica Pavlović.

-Većinu časova proveli smo napolju na Sarlahu, Belavi, Dag banjici, a juče smo popeli i Kozji kamik. Prevoz je obezbedio Sportski centar Pirot a deca su bila oduševljena pogledom na jezero i okolne vrhove-kaže Robert za Pirotske vesti.

Jedan od mališana Željko Ilić kaže da je oduševljen planinarenjem i da već nekoliko godina pohađa školu planinarenja u okviru Božićne škole.

-Super nam je, naučili smo puno toga, kako da se ponašamo u prirodi, kako da se krećemo, orijentišemo, o vremenskim uslovima, a uživali smo i u prirodi-kaže Ilić.

Marija Manojlović, učenica petog razreda OŠ “8. septembar” kaže da se sa drugarima super provela na planinarenju.

-Bilo je naporno malo, ali na kraju predivno, svi smo se oduševili-kaže Marija.

 

Izvor: Pirotske Vesti

 

Komentara: 0


#   Pirot   Stara planina   planinari   Zavojsko jezero   sportski centar   OŠ 8. septembar   mališani   Slavica Pavlović   Vidlič planinarski klub   Sportski centar Pirot   Pirotske vesti   Božićna škola sporta  
@pirotskevesti @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima