Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Po prvom snegu održana peta Džipijada „Radan 2018“

rssBookmark and Share

Đavolja Varoš 12.12.2018. Južna Srbija Info

Krajem novembra, uspešno je održana tradicionalna, peta po redu – Džipijada „Radan 2018“. Organizator je Turistički klaster Radanskog područja, koji obuhvata teritorije pet opština u okruženju Radan planine, Bojnik, Lebane, Medveđu, Kuršumliju i Prokuplje.

Po prvom snegu održana peta Džipijada „Radan 2018“

Trasa, kojom su prošla vozila, počela je od Lukovske Banje, preko Rastelice i Žegrove do Kuršumlijske Banje, dalje do Rudara, zatim magistralom do Đavolje Varoši, preko sela Đake, do Gajtanskih vrata i Prolom Banje. Promotivna vožnja terenskim vozilima imala je za cilj da ukaže na potrebu izgradnje putne infrastrukture, kao i na lepotu juga Srbije.

Prema rečima predsednika Opštine Kuršumlija, Radoljuba Vidića, turisti ne vole da dođu u jednom pravcu i da se istim pravcem vraćaju, zato se predstavnici Turističkog klastera Radanskog područja zalažu za povezivanje pet opština u okruženju, tj. za kružni put preko Radana, koji bi spojio četiri banje i tri svetske destinacije.

Radansko područje predstavlja riznicu prirodnog i kulturnog blaga, putovanje između dva okruga skratilo bi se za oko 60 kilometara, povezale – Sijarinska, Lukovska, Prolom i Kuršumlijska Banja, u svetu poznati lokaliteti – Caričin Grad, Đavolja Varoš, neolitsko naselje Pločnik, ali i brojna mesta na samoj Radan planini.


#   Đavolja Varoš   Caričin grad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima