Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U nedelju obilazak Stare Planine

rssBookmark and Share

Stara planina 17.06.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Planinarsko društvo “Naissa” ovog vikenda, u nedelju, 19. juna, organizuje akciju obilaska Stare Planine.

U nedelju obilazak Stare Planine

Okupljanje je u 5 sati ujutru na parkingu preko puta Gradske kuće.

Plan akcije je obilazak nekoliko zanimljivih mesta na Staroj planini. U pećini brda Kamik nalazi se crkva Sv. Petra i Pavla, poznata kao “pećinska crkva”, na čijem je severnom zidu sačuvana jedinstvena freska Isusa Hrista, na kojoj je on prikazan ćelav.

Nakon toga, planiran je obilazak neobične klisure koju je izvajala Rosomačka reka. Najlepši pogled na kanjon pruža se sa Slavinjskog grla, gde se nalazi mala pećina i stara vodenica, koja nije u funkciji.

Na kraju akcije stiže se do sela Dojkinci, gde se nalazi jedan od najlepših vodopada na Staroj planini- vodopad Tupavica koji je visok 15 metara i nalazi se na 1050 metara nadmorske visine.

Akcija nije teška, nema velikih uspona i poštuje se tempo najsporijeg učesnika. Predviđene su duže pauze za odmor druženje i fotografisanje.

Iz PD “Naissa” naglašavaju da je bitno poneti hranu u rancu (sendviče, slatkiše), minimum 1,5 litara vode koje ima i na stazi.

Cena akcije je 1000 dinara, a prijavljivanje i informacije se vrše na telefone: 063/414-836, 064/392-09-35 i 064/538-14-22.

Komentara: 0


#   turizam   Stara planina   planinari   Tupavica   PK Naisssa
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima