Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vitezovi ponovo zauzimaju Tvrđavu

rssBookmark and Share

Niš 06.02.2018. M.M. Južna Srbija Info

Vitezovi iz cele Evrope nastupali su na raznim festivalima u zemlji, pa su rešili da naprave sa viteškim Udruženjem "Zmajeva glava" iz Niša SREDNjEVEKOVNI VITEŠKI FESTIVAL u Niškoj tvrđavi od 8. do 10. juna ove godine u saradnji sa Turističkom organizacijom Niša, Kancelarijom za mlade i Gradskom opštinom Crveni Krst.

Vitezovi ponovo zauzimaju Tvrđavu

Ove godine na drugom po redu festivalu "Zaštitnici Tvrđave" vitešku snagu će odmeriti veliki broj stranih učesnika. Biće tu Templari iz Belgije, borci iz Slovačke, Francuske, Češke, kao i srednjevrkovni kavaljeri iz Bugarske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Pored simboličnog odmeravanja snage u srednjevekovnim viteškim borbama, "vitezovi" će pokazali i izgled "kavaljera" tog doba i ponosno prošetali centralnim gradskim ulicama.

Sa prošlogodišnjeg takmičenja u društvu direktora TON-a Uroša Parlića

Odlična prilika za Turističku organizaciju Niš i sam Grad, da još jednom, na nesvakidašnji način promoviše vredno istorijsko nasleđe Niša i okruženja.

Komentara: 0


#   Niš   Uroš Parlić   Niška tvrđava   Turistička organizacija Niš   istorijsko nasleđe   vitezovi   Udruženje Zmajeva glava
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima