Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vraća se belogravi sup na Staru planinu?

rssBookmark and Share

Stara planina 19.12.2015. Pirotske Vesti

JP “Srbijašume” i Radna jedinica ovog preduzeća Šumsko gazdinstvo Pirot realizovaće projekat u okviru Prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, u partnerstvu sa Parkom prirode “Vračarski Balkan” iz Bugarske.

Vraća se belogravi sup na Staru planinu?

Cilj projekta je da se na Staru planinu vrate beloglavi supovi, a da se sa bugarske strane vrši monitoring sova, koga ovde već rade stručnjaci “Srbijašuma” i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

-Precizirali smo da ćemo raditi reintrodukciju beloglavog supa. Sa njihove strane radićemo monitoring sova, koji ovde radimo zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije. Biće i Zavod uključen u ceo projekat i probaćemo da uredimo i još neke staze i lokalitete poput pešačke staze do Piljskog vodopada, edukativnu stazu iza samog Vizitorskog centra gde će se školarci upoznati sa svim sisarima i gmizavcima koji su karakteristični za Staru planinu. Planiramo da ova saradnja traje možda i desetak godina sa prijateljima iz Bugarske-kazao je upravnik Parka prirode Stara planina Igor Petrović za TV Pirot.

Prilog TV Pirot

video...

Komentara: 0


#   Stara planina   Bugarska   Srbijašume   saradnja   beloglavi supovi   Igor Petrović   Park prirode Stara planina     TV Pirot
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}