Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaleđeni i vodopadi na Staroj planini

rssBookmark and Share

Stara planina 25.01.2016. Pirotske Vesti

Tokom najhladnijih zimskih dana, često se zbog hladnoće zalede čak i staroplaninski vodopadi. Tako je ovih dana led okovao i vodopad Tupavicu, jedan od najlepših vodopada u Srbiji.

Foto: Milan Simonović
Foto: Milan Simonović

Tupavicu je danas obišla ekipa zaljubljenika u Staru planinu i fotografiju iz Niša.

Kako je Pirotskim vestima kazao fotograf iz Niša Milan Simonović, uprkos ekstremno hladnom vremenu, ekipa zaljubljenika u Staru planinu i fotografiju uputila se na put ka Tupavici iz Niša, gde je bilo 11 stepeni ispod nule, a već u Dojkincima bilo je oko 19 stepeni ispod nule.

– Po prolasku kroz Pirot, idući ka Rsovcima temperatura je počela naglo da pada, da bi nas u Dojkincima sačekalo lepih 19 stepeni ispod nule. Obzirom da je u planu pored Tupavice bio i vodopad Draganov vir, brzim tempom smo prtili sneg ka vodopadu. Iako smo Tupavicu viđali više desetina puta u različitim izdanjima, na nas je danas ostavila jak utisak tako da smo odlučili da u tom bajkovitom ambijentu uživamo što duže a dalju akciju otkazali. Preporuka svim zaljubljenicima u prirodu je da posete Tupavicu i preko zime i da obilaze i ostale staroplaninske vodopade koji su po meni daleko najlepši u Srbiji-kaže Simonović za Pirotske vesti.

Simonović je autor i fejsbuk strane posvećene upravo Staroj planini koja može da se vidi na sledećoj adresi: 

https://www.facebook.com/DiscoverOldMountain/?__mref=message_bubble

Autori fotografija Milan Simonović, Petar Stefanović


#   Stara planina   zima   led   Tupavica   vodopadi   Dojkinci   fotograf   Pirotske vesti   Milan Simonović   Rsovci
@pirotskevesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima