Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

100 godina od proboja Solunskog fronta i obeležavanje Dana oslobođenja Niša u Velikom ratu

rssBookmark and Share

Niš 25.08.2018. Južna Srbija Info

U Gradskoj opštini Medijana priređen je prijem za predstavnike Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda. Sa delegacijom ovog društva razgovarao je predsednik opštine Nebojša Kocić.

100 godina od proboja Solunskog fronta i obeležavanje Dana oslobođenja Niša u Velikom ratu

- Cilj današnjeg prijema jeste predstavljanje projekata koje ovo Društvo ima rukovodstvu Gradske opštine Medijana, a koje ima za obavezu da te ideje prenese dalje sa namerom da ih realizuje na najbolji mogući način i uz uključivanje građana, rekao je Kocić ovom prilikom i zahvalio jer su najveću nišku opštinu izabrali za saradnju i promociju ne samo u Nišu, već i na jugu Srbije.

Predstavnici beogradskog udruženja predstavili su projekte na kojima rade - obeležavanje 100. godišnjice proboja Solunskog fronta i obeležavanje Dana oslobođenja Niša u Prvom svetskom ratu. Društvo je izdalo knjige sa živim svedočanstvima učesnika Solunskog fronta i film o ovom događaju, te je razgovor u Nišu bio prilika za planiranje promocije ovih izdanja i predstavljanje niškoj publici. 

Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda su pre 48 godina osnovali  stari srpski ratnici iz balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, u nastojanju da se sačuvaju od zaborava svetli događaji iz istorije srpskog naroda i da se mlade generacije upoznaju sa vekovnom borbom svojih predaka za slobodu, sa njihovim stradanjem, junaštvom i beskrajnom odanošću otadžbini.

U delegaciji Društva bili su Predrag Ninković, predsednik Nadzornog odbora, Dragana Jurišić, sekretar Društva i Nebojša Matejić član Predsedništva Društva.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   borci   prvi svetski rat   Solunski front   Dan oslobođenja   gradske opštine   Nebojša Kocić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima