Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

60 hiljada dinara za majku prvorođenog dečaka u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.01.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, danas je posetio Porodilište Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” i majci provorođene bebe u 2021. godini, uručio novogodišnji poklon u iznosu od 60.000 dinara.

60 hiljada dinara za majku prvorođenog dečaka u Prokuplju

Prva beba je dečak, rođen 1. januara u 22 sata i 30 minuta ,težak je 3,55 kg i dugačak 52 centimetra.

-Rođenje našeg prvog sugrađanina je nešto najlepše na početku svake nove godine. Zato želimo da se deca u našem gradu i našem okrugu što više rađaju. Kao lokalna samouprava nastojimo da pomognemo programima, koji će olakšati roditeljstvo i pratimo sve mere za podsticaj rađanja, koje sprovodi Republika Srbija, rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović u prokupačkoj Bolnici.

On je istakao da Grad Prokuplje izdvaja sredstva i za finansiranje vantelesne oplodnje i preduzima određene mere za podsticaj rađanja, uz podršku Vlade Srbije i nadležnih ministarstava.

– Nadam se da će te mere dati rezultate. Od prošle godine smo počeli sa subvencionisanjem vantelesne oplodnje. Subvencionišemo i decu u vrtiću, drugorođeno, trećerođeno, četrvrto rođeno, blizance sa 50 odnosno 20 odsto ekonomske cene po detetu. Činimo roditeljima da što manje plaćaju boravak dece u vrtiću, jer želimo da demografsko populaciona politika na prostoru Topličkog okruga bude bolja, naglasio je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.


#   Prokuplje   Nova godina   Dr Aleksa Savić bolnica   porodilište   prva beba   Milan Aranđelović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima