Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinac dobija novu zgradu centra za socijalni rad

rssBookmark and Share

Aleksinac 21.01.2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je juče da će Aleksinac dobiti novi centar za socijalni rad, istakavši istovremeno da je namera resornog ministarstva da obnovi sve ustanove socijalne zaštite u Srbiji.

Tanjug
Tanjug

Vulin je prilikom obilaska Ustanove za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu, u kojoj je lokalni centar za socijalni rad organizovao urgentni smeštaj ugroženih korisnika, kojima se dele paketi sa hranom, konstatovao da se gotovo tri decenije nije ulagalo u ustanove tog tipa. 

Prema njegovim rečima, poslednji centar za socijalni rad izgrađen je u Obrenovcu nakon poplava, i to je bio prvi posle 28 godina. 

Naši korisnici zaslužuju da imaju objekte na najvišem nivou, a zaposleni u sistemu socijalne zaštite da rade u zdravim, uslovnim i modernim prostorijama, i država to može da uradi, istakao je ministar.

On je naglasio da je politika Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića da se sve što se zaradi i uštedi uloži tamo gde je najpotrebnije i gde je građanima važno.

Vulin je, navodeći da poštuje to što Centar za socijalni rad u Aleksincu pruža usluge kao da je reč o razvijenoj opštini, objasnio da će radovi otpočeti ove godine, a očekuje se da centar bude završen do kraja ove ili u prvoj polovini naredne godine.


#   Aleksinac   Aleksandar Vulin   Hristina Markišić   Centar za socijalni rad   paketi sa hranom
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima