Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinac: rebalansom budžet povećan za više od 43 miliona dinara

rssBookmark and Share

Aleksinac 17.06.2015. Radio Aleksinac

Rebalansom aleksinačkog budžeta predviđeno je da se opštinska kasa uveća za 42.287.805 dinara, tako da zajedno sa zarađenim sredstvima budžetskih korisnika povećanje iznosi 43.793.292 dinara, odnosno, trenutno se planira godišnji budžet od 1.461.195.816 dinara.

Aleksinac: rebalansom budžet povećan za više od 43 miliona dinara

Do povećanja je došlo najviše zbog očekivanja da se uvećaju prihodi od poreza na imovinu za 25 miliona, od poreza na dohodak i dobit oko četiri miliona i 800 hiljada dinara, od tekućih namenskih transfera od drugih nivoa vlasti pet miliona dinara, a biće uvećani i prihodi od prodaje nefinansijske imovine za 7, 5 miliona dinara.

Predlogom je predviđeno da se ovaj novac potroši i to, 4.200.000 za sanaciju mosta na reci Turiji, za uređenje fasade u zgradi gde su smeštene političke stranke milion dinara, a oko 10 miliona dinara namenjeno je Vodovodu za otplatu rate kredita KfW (Nemačkoj razvojnoj) banci. Uvećan je i rashod na poziciji predsednik i Opštinsko veće, 1.876.000 dinara, naknada troškova za zaposlene 1.900.000 dinara, a za tri miliona povećana su i planirana sredstva za kazne i penale, pa sada ona iznose sedam miliona dinara.

Kako stoji u obrazloženju, deo ovog novca moraće da se isplati Ministarstvu odbrane po sudskoj presudi na ime goriva datog opštini Aleksinac daleke 1999. godine. Milion dinara biće izdvojeno za eksproprijaciju zemljišta zbog izvođenja radova na uređenju reke Moravice, gradskih ulica i za pribavljanje vojnog kompleksa “Rujevica”.

Uvećana su i sredstva za 1.700.000 dinara namenjena JNIRTVP “ALT”, a isto toliko biće od ovog rebalansa izdvojeno i za primarnu zdravstvenu zaštitu u okviru Doma zdravlja. Milion dinara otići će na poziciju - Razvoj sporta i omladine, a za građevinske radove u objektima predškolskog obrazovanja izdvojiće se dodatnih 1.204.000 dinara.

Značajna dodatna sredstva biće namenjena srednjem obrazovanju za prevoz radnika - 5.480.000 dinara. Za informisanje rebalansom je izdvojeno 8,5 miliona dinara od kojih je osam miliona namenjeno za potrebe lokalne samouprave u oblasti informisanja i ona će biti raspodeljena javnom nabavkom, a pola miliona dinara namenjeno je i za podršku proizvodnje medijskog sadržaja u cilju ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koje će se sprovesti putem konkursa.

I ovog puta od svih budžetskih korisnika najveće umanjenje sredstava od prvobitno planiranih je kod JP “Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac” gde se očekuje da bude preneto 11 miliona dinara manje.

Ovakav rebalans budžeta opštine Aleksinac za 2015. godinu odbornici SO Aleksinac su usvojili na sednici održanoj 15. juna, većinom glasova i bez prisustva većeg broja odbornika opozicije koji su bojkotovali rad opštinskog parlamenta zbog, po njihovom mišljenju, preobimne dopune dnevnog reda.


#   Aleksinac   budžet   Direkcija za urbanizam i izgradnju   Direkcija za urbanizam   rebalans   političke stranke   opštinsko veće   Alt   Vodovod i kanalizacija JP
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima