Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Bocan-Harčenko u Nišu - tradicionalno prijateljski odnosi sa Rusijom

rssBookmark and Share

Niš 09.06.2021. Južna Srbija Info

Ambasador Ruske Federacije Aleksandr Bocan – Harčenko danas je boravio u Nišu. Sa njim je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je o negovanju tradicionalno prijateljskih odnosa i unapređenju ekonomske i kulturne saradnje, kao i očuvanju memorijala na teritoriji grada Niša koji svedoče o zajedničkoj istoriji dve zemlje.

Ambasador Bocan-Harčenko u Nišu - tradicionalno prijateljski odnosi sa Rusijom

Ona je napomenula da su sa Njegovom ekselencijom razgovarili o pomoći Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) gradu i okolini u vreme elementarnih nepogoda. Dragana Sotirovski obavestila je Bocan-Harčenka o radovima na uređenju parka ispred Spomenika poginulim sovjetskim vojnicima u Drugom svetskom ratu.

Povezivanje Niša i ruskih gradova aviolinijama posle pandemije i turistička ponuda Niša je mogućnost za unapređenje dalje saradnje, konstatovali su sagovornici.

Bocan-Harčenko je zahvalio Gradu Nišu i gradonačelnici na pomoći koju pruža zaposlenima SRHC koji ima isključivo humanitarni cilj i humanitarnu svrhu, kao i na očuvanju memorijala koji svedoče o zajedničkoj istoriji dve zemlje i očuvanju sećanja na te istorijske događaje.

Njegova ekselencija je ukazala na velike mogućnosti privredne i kulturne saradnje i uključivanju Niša u razgovore u tim oblastima koji se vode na bilateralnom novou između Srbije i Ruske Federacije.
Naše razgovore o kulturnoj saradnji vrlo brzo možemo pretvoriti u život, napomenuo je Bocan-Harčenko.

U razgovoru su učestvovali gradski većnik Nenad Stanković i predsednik Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ Đorđe Janković.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Rusija   RSHC Ruski humanitarni centar   Aleksandr Bocan-Harčenko
#GradonacelnicaN @A_BocanHarcenko @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima