Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

AMSS: Dodatan oprez zbog mokrih kolovoza na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Niš 17.07.2016. Tanjug, Južna Srbija info

Saobraćaj umerenog inteziteta, a mokri kolovozi i rupe su glavne karakteristike ovog jutra za sve učesnike u saobraćaju, saopštio je AMSS.

infoera.rs
infoera.rs

Osim toga, oni pozivaju na dodatan oprez za volanom zbog mokrih kolovoza na većini puteva usled kiše.

U toku dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, a na veći broj vozila treba računati i na državnim putevima koji vode ka Crnoj Gori.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo. 

Od 19. jula, zbog obezbeđenja radova na izgradnji auto-puta E-80, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 4, deonica Prosek-Bancarevo, na delu obilaznice oko Niša ka Pirotu, u zoni Malčanske petlje, u smeru Niš-Pirot. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj iz desne kolovozne trake, smera Niš-Pirot će biti preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku smera Pirot-Niš. 

Od 13. do 31. jula u periodu od 07.00 do 15.00 sati, na državnom putu II A reda broj 258, deonica Čukarka - granica sa Makedonijom (Preševo 2), izvodiće se radovi na rekonstrukciji puta. 

Od 13. jula do 13. avgusta, usled radova na rehabilitaciji kolovoza, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 158, deonica Aleksinac - Katun, kod sela Glogovica. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom. 

Do ponedeljka 18. jula nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43. 

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu. 

JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom, navodi se u saopštenju.


#   Niš   Aleksinac   Putevi Srbije   saobraćaj   Dimitrovgrad   AMSS   kiša
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima