Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Bela zvona" na 30 lokacija u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.03.2024. Južna Srbija Info

Na 30 lokacija u stambenim naseljima na gradskom području Prokuplja, sada su postavljeni kontejneri za odlaganje staklenog ambalažnog otpada, koji je namenjen za reciklažu.

Foto: Grad Prokuplje
Foto: Grad Prokuplje

Kako je staklo dragoceni resurs koji se može ponovo iskoristiti, Preduzeće „Porr Werner & Weber“ koje se bavi sakupljanjem komunalnog otpada na području Prokuplja,  u saradnji sa firmom „Sekopak“, nabavilo je kontejnere za staklo i na taj način omogućilo građanima da se lakše i jednostavnije oslobode staklene ambalaže. Prikupljeni stakleni otpad se dalje odvozi u Reciklažni centar u Leskovcu i kao i svaki reciklirani materijal, dobija novu namenu.

-Prošlo je mesec dana od kada smo na važnim lokacijama širom grada postavili nove kontejnere za odlaganje staklenog otpada. Kako je ovo novina za naše građane, nadamo se da će ovi kontejneri u narednom periodu ispuniti svoju namenu, kazao je direktor Slaviša Stanković i dodao da je podizanje svesti građana o značaju reciklaže od velikog značaja za očuvanje zdrave životne sredine.


#   Prokuplje   ekologija   reciklaža   kontejneri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima