Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bez putarine samo sa niškim tablicama na obilaznici: Šta sa onima koji rade, a ne žive u Nišu?

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Grad Niš i JP ""Putevi Srbije" postigli su dogovor, na osnovu kojeg će svi građani "koji to žele", nakon početka rada naplatnih rampi, dobiti specijalne Gradske kartice za vožnju prstenom oko Niša bez naknade. Da li se ovakavom odlukom vodilo računa o svim kategorijama, pokazaće vreme...

Bez putarine samo sa niškim tablicama na obilaznici: Šta sa onima koji rade, a ne žive u Nišu?

Uslov je da imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša.  

Ostaje nerešeno pitanje, šta je sa onima koji voze automobile sa registarskim tablicama drugih gradova, prvenstveno Beograda, predstavnicima velikih kompanija kao što je NIS ili.., republičkih oragana, inspektori, i da li su tom odlukom diskriminisani oni koji takođe rade u Nišu, a žive u Merošini, Svrljigu, za koje postoji alternativni pravac, ali tu ih očekuje, ili loš put (Mramorsko brdo) ili velika saobraćajna gužva u Knjaževačkoj ulici?!

"Jedini uslov je da imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša'', rekao je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, pojasnivši da su razgovori sa Putevima Srbije o tome vođeni prethodnih nekoliko meseci, kako bi se zaštitili interesi građana Niša, kojima je korišćenje prstena oko grada od velike važnosti.

''Svi koji to žele, a imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša, moći će potpuno besplatno da apliciraju za dobijanje Gradske karte koja će im omogućiti neograničeni broj izlazaka ili ulazaka na autoput na jednoj od četiri naplatne rampe koje će u narednih nekoliko nedelja početi da funkcionišu na Malčanskoj i Matejevačkoj petlji, kao i na izlazima na autoput kod Komrena (Niš Sever) i KP Doma (Niš Jug), bez naknade'', rekao je gradonačelnik.

Sve što je potrebno za apliciranje jeste da građani Putevima Srbije dostave fotokopiju lične karte, jednu fotografiju i fotokopiju saobraćajne dozvole, i na kućnu adresu će im u najkraćem mogućem roku stići specijalna Gradska karta za korišćenje autoputa bez naknade, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Da podsetimo, završetkom izgradnje južnog i istočnog kraka Koridora 10 ka makedonskoj, odnosno bugarskoj granici, stvoreni su uslovi za sklanjanje čeonih naplatnih rampi kod motela Nais i Doljevca.

Naplatna rampa kod "Naisa", kako je rekao gradonačelnik, ima 11 propusnih kapija, a na četiri izlaza, odnosno ulaza, oko Niša biće ih ukupno 16, pa se očekuje da i njihova propusna moć bude veća, što će rezultirati bržim odvijanjem saobraćaja i smanjenjem gužvi, posebno u letnjim mesecima, kada je i intenzitet saobraćaja na autoputu najveći.

Protokol sa JP Putevi Srbije o ovom pitanju je već potpisan, a procedura nalaže da na narednoj sednici saglasnost na ovaj dokument daju i odbornici Skupštine grada Niša.

Na koji će način će Grad Niš regulisti putarinu gostima festivala, Filmski susreti, Muzički edikt, Horske Svelanosti, Nišvil, Likovna kolonija i...  a koji pritom izraze želju da posete Sićevo i brojna izletišta, niko za sada nema odgovor. . 


#   Niš   Putevi Srbije   putarina   Darko Bulatović   Filmski susreti   naplatna rampa
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima