Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bolnice se ubrzano pune, sednica Kriznog štaba najavljena za utorak

rssBookmark and Share

Niš 04.10.2021. RTS, Južna Srbija Info

Najviše novozaraženih je u Beogradu - 1.580 osoba. Trocifren broj novoobolelih je u Nišu 272, u Novom Sadu 220, u Kragujevcu 169, u Kraljevu 163, u Čačku 127, a u Leskovcu je potvrđen 121 novi slučaj koronavirusa.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Broj novozaraženih u Smederevu je 92, u Valjevu 80, u Užicu 78, u Zrenjaninu 77, u Šapcu 75, u Kruševcu 75, u Subotici 74, u Pančevu 73, a u Vranju su registrovana 72 nova slučaja koronavirusa. 

Na udaru su pretežno nevakcinisani, kažu epidemiolozi. Bolnice se ubrzano pune. Korona, smatraju neki, nije više samo zdravstveni, već socijalno-psihološki problem, a glavni problem je slaba vakcinacija i ne primenjivanje postojećih mera.

Sednica Kriznog štaba biće održana najverovatnije u utorak, najavila je premijerka Ana Brnabić. "U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo i ponovo i ponovo o vakcinaciji, i šta još dodatno možemo da uradimo", rekla je Brnabićeva.

Navela je da mnogo zemalja skraćuje period između revakcine i treće buster doze sa šest meseci na pet, o čemu će se razgovarati i u ponedeljak na sastanku Nacionalnog tela za imunizaciju. 

Trenutna epidemiološka sitaucija je katastrofalna, svi moramo da se uozbiljimo, to nije samo zdravstveni problem već socijalni i psihološki problem, izjavio je za Tanjug epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

"Svi činimo državu i bez obzira na to što je država učinila puno da obezbedi tri kovid bolnice, a tu su i zdravstveni radnci koji moraju da izdrže sve to, ceh plaćaju ljudi koji nisu oboleli od kovida jer ne može da im se pruži sve ono što bi trebalo da im se pruži, bez obzira na to da li je reč o malignim oboljenjima, kardiovaskularnim, plućnim, dijabetičarima", rekao je Tiodorović.


#   Niš   Branislav Tiodorović   krizni štab   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima