Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: Rusko-srpski centar u niškoj kasarni

rssBookmark and Share

07.11.2013. Autor: Tanjug

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srpsko-ruski centar za reagovanje u vandrednim stiuacijama - požarima, poplavama i zemljotresima u Nišu u idućoj godini početi da radi u punom kapacitetu što će biti od koristi ne samo Srbiji, već i regionu.

Dačić: Rusko-srpski centar u niškoj kasarni

Dačić je podsetio da je Vlada Srbije nedavno donela odluku kojom je u saradnji sa Ministarstvom odbrane rešen prolem za smeštaj tog centra koji će biti u jednoj od niških kasarna.

On je posle vežbe pripadnika Vatrogasno-spasilčkih jednica MUP-a na Adi, naveo i da je Ruska Federacija već izdvojila sredstva za opremu i humanitarnu pomoć koji će biti smešteni u tom centru.

Dačić je rekao i da će sledeće godine u tom centru biti smešteni avioni i helikopteri za gašenje požara, kao i humanitarna pomoć za građane.

Prema njegovim rečma, taj rusko-srpski humanitarni centar će biti od velike koristi za brza reragovanja u slučaju vanrednih situacija ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Rusko-srpski humanitarni centar za brzo regovnje u vanrednim situacijama je trenutno smešten u blizini niškog aerodroma a njegovo osnivanje inicirali su pre nekoliko godina Dačcić i tadašnji ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu.

U proteklih tri godine ruski avioni i helikopteri koji su bili stacionirani na tom aerodromu gasili su požare po Srbiji a posebno veliku pomoć su pružili kolegama prilikom velikog požara na Tari.

Komentara: 0


#   humanitarna pomoć   gašenje požara
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima