Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan srpskog jedinstva, u Nišu centralna proslava

rssBookmark and Share

Niš 15.09.2023. Južna Srbija Info

Danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, centralna svečanost biće održana večeras u 18 časova u Nišu.

Dan srpskog jedinstva, u Nišu centralna proslava

Centralna manifestacija obeležavanja praznika održava se u Nišu od 18 časova, a od 16 časova u Niškoj tvrđavi biće održan prikaz naoružanja. Biće prikazana najsavremenija sredstva kojima raspolaže Vojska Srbij

Manifestaciji će, između ostalih, prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh srpski Porfirije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je građanima 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obeležava u Srbiji i Republici Srpskoj od 2020. godine.

„Svim građanima čestitam 15. septembar Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Dan proboja Solunskog fronta i vaskrsnuća Srbije. U istorijski prelomnim trenucima istrajavali smo i opstajali zahvaljujući jedinstvu i herojstvu našeg naroda. I danas, samo jedinstvom možemo čuvati našu slobodu i nezavisnost. Slobodu smo stekli, ali moramo ostati dostojni slobode i onih koji su položili živote za našu Srbiju. U odbrambenim ratovima, na koje smo bili prinuđeni i u kojima smo branili državni kao svoj kućni prag, srpsku zastavu su nosili najhrabriji, junaci svoga doba. Sa ponosom istaknimo trobojku i budimo danas barjaktari slobode. Dođite u 18.00 sati u halu Čair da zajedno obeležimo praznik. Živela Srbija!“


#   Niš   Dragana Sotirovski   Aleksandar Vučić   praznik   Dan srpskog jedinstva
#GradonacelnicaN @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima