Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

rssBookmark and Share

03.12.2016. Južna Srbija Info

Za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, proglašen je 3. decembar, koji se svečano obeležava od 1992. godine.

Danas je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Tada je Generalna skupština ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje sveta pozivaju na obeležavanje tog dana sa ciljem da se unapredi život i omogući osobama sa invaliditetom da jednako uživaju ljudska prava i ravnopravno učestvuju u svim aktivnostima društva.

Taj dan je povod i prilika da se skrene pažnja na svakodnevne, nerešene, probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, a to su pre svega, siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i društvena izolacija. Koliki značaj ima obeležavanje ovog dana govori podatak da su približno 15 odsto svetske populacije osobe koje živi sa nekim oblikom invaliditeta.

Niš

U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom juče je u Gradskoj kući održana svečana Sednica Saveta za osobe sa invaliditetom Grada Niša kojoj je prisustvovao i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović. On je ovom prilikom zahvalio svim osobama sa invaliditetom jer pružaju nemerljiv doprinos i savete lokalnoj samoupravi kako bi zajednički problemi bili rešavani na najbolji mogući način. „Ne kažem da se sve odvija glatko, bez problema. Naprotiv. Ali uz dovoljno razumevanja, posvećenosti i uz želju da idemo napred, prevazilazimo prepreke na koje nailazimo“, rekao je gradonačelnik.


#   Darko Bulatović   ljudska prava   Osobe sa invaliditetom   Međunarodni da osoba sa invaliditetom   osoba sa invaliditetom
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima