Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đavolja varoš očekuje dolazak više hiljada turista

rssBookmark and Share

Đavolja Varoš 30.04.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Tokom predstojećih prvomajskih praznika spomenik prirode Đavolja varoš, koji se nalazi na jugu Srbije, posetiće više hiljada turista iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva , kazao je za Tanjugu direktor Prolom banje Zlatko Veljović.

Đavolja varoš očekuje dolazak više hiljada turista

Od kako je Đavolja varoš, koja se nalazi na ograncima planine Radan, nominovana za svetsko čudo prirode prvomajski uranci na ovom lokalitetu postali su tradicija koja svake godine okuplja sve više domaćih i stranih turista iz svih krajeva evrope koji dolaze organizovano preko agencija.

S obzirom da zbog velike posete hotel ''Radan'' u Prolom banji nije u mogućnosti da primi sve turiste koji će međunarodni praznik rada provesti u Đavoljoj varoši oni će boraviti pod šatorima u blizini kamenih figura.

Veliki pažnju turista koji dolaze na uranak privlače i dva izvora vode čudnih svojstva. Đavolja voda, koja se nalazi u neposrednoj blizini zemljanih piramida u Đavoljoj jaruzi, koja je hladna sa čudnim ukusom i mirisom i ekstremno kiseli izvor sa visokom mineralizacijom.

Spomenik prirode Đavolja Varoš je samo tokom prošle godine posetilo 50.000 turista.

Direktor preduzeća AD ''Planinka'' koje gazduje lokalitetom Đavolja Varoš Radovan Raičević kaže da je u pripremi za novu sezonu uloženo više od milion evra.


#   Đavolja Varoš   Radovan Raičević   Praznik rada
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima