Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dekan koji je zaposlio rođake:U inat neću podneti ostavku

rssBookmark and Share

09.11.2012. Izvor: Agencije

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić kažnjen je sa 60.000 dinara zbog prekršaja zaključivanja ugovora o radu sa povezanim licima.

Dekan koji je zaposlio rođake:U inat neću podneti ostavku

Prekršajni sud u Nišu kaznio je dekana Medicinskog fakulteta u tom gradu Milana Višnjića sa 60.000 dinara zbog sumnji da o postojanju sukoba interesa koje on ili lica povezana s njim imaju nije obavestio agenciju i Savet fakulteta, saopšteno je iz Agencije za borbu protiv korupcije.

Agencija je u novembru 2011. pokrenula postupak protiv Višnjića zbog sumnje da je učinio povrede Zakona o Agenciji, jer je zaključio ugovore o radu s povezanim licima, a da o sumnji u postojanje sukoba interesa nije obavestio agenciju i Savet fakulteta.

U januaru ove godine agencija je Višnjiću izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje s funkcije dekana, na koju je on izjavio žalbu. Žalba je u aprilu odbijena, nakon čega je Agencija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Savet fakulteta je u oktobru odbio da postupi po inicijativi za razrešenje Višnjića, pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji, prema njihovom tumačenju, više ne važi.

Dekan, koji je na Medicinskom fakultetu već 12 godina, zaposlio je desetak rođaka.


#   dekan   Prekršajni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima