Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devojčice našle novčanik pun para i vratile ga vlasniku

rssBookmark and Share

14.06.2013. Autor: Alo

Trinaestogodišnje učenice iz Prokuplja, koje žive u skromnim porodicama, kažu da nikad nisu videle više novca na jednom mestu, ali da su samo razmišljale kako da vrate novčanik

Devojčice našle novčanik pun para i vratile ga vlasniku

Trinaestogodišnje Jelena Stojković i Teodora Pejčić, učenice šestog razreda OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju, pronašle su u centru grada novčanik u kome je bilo oko 1.000 evra. Kada su videle da je u njemu puno para, odmah su otišle u policiju i pokazale svima da nije bitno u kakvom vremenu živimo i sa koliko para, već kakvi smo zapravo ljudi i u kakvim porodicama odrastamo.

"Pošle smo ka česmi da se osvežimo i pored drveta primetile novčanik. Kada sam ga otvorila, videla sam veliku svotu stranih novčanica, dinara, kreditne kartice i razna druga dokumenta. U trenutku sam se uplašila da nam neko ne uzme novac pa sam odmah sa Teodorom krenula u policiju", priča Jelena, i dodaje da nijednog momenta nisu pomislile da novac zadrže.

Devojčice žive u skromnim porodicama i kažu da nikad nisu videle više novca na jednom mestu, ali da su samo razmišljale kako da vrate novčanik.

Švajcarac Lukas fon Arks, vlasnik novčanika, bio je presrećan i iznenađen kada je otišao da prijavi nestanak novčanika i video da je on već pronađen.

"Umalo se nisam onesvestio od sreće kada su mi pokazali novčanik i ispričali kako je dospeo do njih. Video sam devojčice koje su ga pronaše i nagradio ih dinarima koje sam imao u novčaniku. Veliku zahvalnost dugujem toj deci", naveo je Arks, i dodao da su Jelena i Teodora primer dečje čestitosti i poštenja kojeg je sve manje u svetu.


#   novčanik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima