Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Diković: Vojna policija odlično čuva granicu

rssBookmark and Share

Pirot 14.03.2016. SRNA

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, obišao je pripadnike Vojne policije angažovane na zaštiti granice sa Bugarskom i izrazio zadovoljstvo njihovim radom i zadacima koje obavljaju.

Foto: Ministarstvo odbrane/Darimir Banda
Foto: Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Diković je napomenuo da su u prethodnih nekoliko dana pripadnici Vojske Srbije angažovani na podršci snagama Ministarstvu unutrašnjih poslova na obezbeđenju državne granice.

Bez ikakvih problema
Komandir voda Vojne policije Vladimir Cvetković iz sastava Trećeg bataljona Vojne policije na graničnom prelazu Gradina kaže da do sada nije bilo nikakvih problema. "Patrole se realizuju po planu, motorizovane su i obavljaju se sa pripadnicima granične policije", rekao je Cvetković.

"Onim što smo videli možemo biti u potpunosti zadovoljni. Koordinacija je izvršena i zadaci se obavljaju po planu", rekao je Diković, koji je obišao kasarnu "Treći pešadijski puk" u Pirotu, granični prelaz Gradina i Upravu granične policije u Dimitrovgradu.

On je dodao da su u Pirotu, takođe, angažovani pripadnici Vojske Srbije kao pomoć Sektoru za vanredne situacije MUP-a na saniranju posledica elementarnih nepogoda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Komandant granične policije Milenko Božović je, ocenjujući angažovanje pripadnika Vojske Srbije na pomoći pripadnicima MUP-a, istakao da u prethodnih nekoliko dana patrole granične policije i Vojne policije rade na zaštiti državne granice.

On je dodao da prvi izveštaji sa terena svedoče da je saradnja izuzetno dobra i na visokom profesionalnom nivou.

Pripadnici Vojne policije dobili su sva potrebna ovlašćenja da ovaj zadatak izvrše zajedno sa organima MUP-a, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.


#   Pirot   Dimitrovgrad   Milenko Božović   vojska   Gradina   Ministarstvo odbrane   Bugarska   Ljubiša Diković   Granični prelaz   granica   vojna policija
@mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima