Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor bez milosti: Samohranu majku ostavio bez posla

rssBookmark and Share

26.03.2013. Izvor: Večernje Novosti-JužnaSrbija.Info

Iako je na trudničkom bolovanju od septembra prošle godine, Mariji Milosavljević (36) uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa.

Direktor bez milosti: Samohranu majku ostavio bez posla

Iako je na trudničkom bolovanju od septembra prošle godine, samohranoj majci Mariji Milosavljević (36) uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa u Sportskoj hali, gde je bila radno angažovana na mestu pravnika. Zapravo, najpre joj je sistematizacijom ukinuto radno mesto, a onda je - pre nekoliko dana - dobila i rešenje o prestanku radnog odnosa.

Neshvatljivo je da, kada svi uveliko pričaju o pospešivanju nataliteta i brojnim olakšicama za trudnice, meni nije produžen ugovor o radu - ogorčena je Marija. - Zato što su mi ukinuli radno mesto, umesto da sačekaju još nekoliko meseci, pa da se vratim na posao, preostaje mi jedino da se za pomoć obratim prvom potpredsedniku vlade Srbije, Aleksandru Vučiću. Jer, uverena sam da mi na lokalnom nivou niko ne može izaći u susret.

S druge strane, Dejan Živković, direktor Sportske hale ističe da je sistematizacija radnih mesta urađena po Zakonu, precizirajući da u njihovom kolektivu nije ni predviđeno radno mesto pravnika.

- Marija je imala ugovor o delu, na određeno vreme, nismo mogli da je primimo za stalno jer pravna služba postoji u opštini, koja je i osnivač preduzeća - ističe direktor Živković, najavljujući smanjenje broja zaposlenih na minimum, pogotovu nepotrebnih kadrova...

OTKAZ koji je uručen Mariji Milosavljević osudio je i lokalni URS, koji je zatražio pomoć od centrale stranke. U međuvremenu, ogorčena žena često citira reči predsednika Skupštine Srbije, Nebojše Stefanovića, koji je izjavio kako je „otpuštanje trudnica dok su na bolovanju – nedopustivo“!


#     Dejan Živković   Ugovor o radu   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima