Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dosadašnja iskustva stanara i upravnika zgrada

rssBookmark and Share

Niš 30.10.2018. Južna Srbija Info

U Regionalnoj privrednoj komori u Nišu juče je održan sastanak predstavnika Nišavskog upravnog okruga, resornih većnika Grada Niša i profesionalnih upravnika stambenih zgrada, o problemima i pritužbama građana koji žive u objektima za kolektivno stanovanje.

Dosadašnja iskustva stanara i upravnika zgrada

Između ostalog, na sastanku je ukazano i na nerazumevanje građanstva prema finansijskim obavezama za funkcionisanje stambenih zgrada, komunalnim problemima, saradnji sa Elektrodistribucijom, kao i preduzećim Niš stanom, Objedinjenom naplatom i komunalnim preduzećima.

Dogovoren je sastanak u Nišavskom upravnom okrugu sa svim nadležnima u lokalnoj samoupravi u cilju rešavanja problema građana.

"To je bio vrlo zanimljiv, a prevashodno vrlo važan sastanak profesionalnih upravnika stambenih zgrada u Nišu sa resornim većnicima Niša, direktorom Niš stana i Nišavskim upravnim okrugom u Regionalnoj privrednoj komori.

Iskustva, primere dobre prakse iz Niša spremne su da prihvate i ostale lokalne samouprave našeg Okruga", rekla je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okuga.

Ona dodaje da će sledeći sastanak je u Okrugu biti održan za desetak dana, sa direktorima vaznih gradskih i republickih preduzeća, resornih večnika Niša, predsednicima gradskih opština, načelnicima lokalnih i republickih inspekcijskih službi, komunalne policije, Sektora za vanredne situacije i naravno, profesionalnih upravnika zgrada, na kome će biti razgovarano o problemu investicionog održavanja zgrada, prava i obaveza stanara do prava i obaveza "domaćina" zgrada".

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Bratislav Vučković   Regionalna privredna komora   Objedinjena naplata JKP   Nišstan JP   stanari   Nišavski upravni okrug   upravnik zgrade   stambene zgrade
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima