Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drama u Kuršumliji

rssBookmark and Share

18.03.2011. Beta

Lekari hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja, uz pomoć ekipe Odseka za vanredne situacije policije, uspeli su da dođu do pacijentkinje u udaljenom planinskom selu Trpeze, nakon akcije spašavanja koja je trajala gotovo 24 sata.

Drama u Kuršumliji

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević rekla je da je pacijentkinja Mileva Pavićević (52) bila u veoma lošem zdravstvenom stanju, zbog čega joj je ukazana lekarska pomoć a zatim je prebačena u stacionar Doma zdravlja.

"Iako je bilo veoma rizično za lekare, policajce i vatrogasce, jer je vodena bujica odnela put i pristup pacijentkinji je bio veoma otežan, oni su krajnjim naporima uspeli da dođu do obolele i nemoćne osobe", rekla je Arsenijević.

Selo Trpeza udaljeno je od Kuršumlije 44 kilometra.

Otac Ljiljane Arsenijević pozvao je juče telefonom hitnu službu medicinske pomoći ali njeni radnici nisu mogli da stignu do tog planinskog sela jer je put bio poplavljen velikom količinom vode koja se izlila iz potoka nakon naglog otapanja snega.

U toku dana akciji su se priključili i vatrogasne ekipe ali ni one nisu uspele da stignu do kuće pacijentkinje.

Pripadnici Odseka za vanredne situacije policije iz Kuršumlije u toku noći su prepešačili vodu i uspeli da se kroz blato probiju do kuće, u kojoj su bolesnoj ženi pružili prvu medicinsku pomoć.

Pacijentkinju su preneli natrag preko vode do automobila kojim je prebačena u Kuršumliju, čime je akcija spašavanja uspešno okončana.



#   Ljiljana Arsenijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima