Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Država pronašla rešenje: Osnovano novo advokatsko udruženje

Bookmark and Share

17.11.2014. RTS, Južna Srbija Info

Pod nazivom Društvo advokata Srbije osnovano je novo advokatsko udruženje. Za predsednika izabran advokat Čedomir Stojković. Udruženje upisano u Registar udruženja kod Agencije za privredne registre.

Država pronašla rešenje: Osnovano novo advokatsko udruženje

Osnivanje Društva advokata Srbije bilo je planirano za sredinu 2015. godine, ali su aktuelna dešavanja u pravosuđu i advokaturi stvorila potrebu za što hitnijim osnivanjem, saopštilo je to udruženje, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, bilo je potrebno što pre formirati stručnu organizaciju koja ima za cilj da svojim delovanjem unapredi sistem funkcionisanja kako srpske advokature, tako i samog pravosuđa.

Društvo smatra da je odluka rukovodstva Advokatske komore Srbije, kojom je advokatima u Srbiji zabranjen pristup, zastupanje i delovanje pred sudovima, policijom i drugim državnim organima, dovela do masovnog kršenja ljudskih prava u protekla dva meseca.

Tim povodom sutra će biti održan sastanak Upravnog odbora Društva, nakon čega će to udruženje javno izaći sa svojim stavovima, zaključcima, kao i aktivnostima u narednom periodu.

U saopštenju Društva navodi se da je to strukovno udruženje advokata sa teritorije Republike Srbije i da predstavlja neprofitnu nevladinu organizaciju.

Ciljevi Društva advokata Srbije su međusobna profesionalna saradnja, zaštita ljudskih prava, jačanje pravnog poretka i vladavine prava, kao i jačanje ugleda advokature i unapređenje njenog položaja u pravosudnom sistemu Srbije.


#   komora   advokati   osnivanje   Čedomir Stojković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima