Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dvojici Srba određen jednomesečni pritvor

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 19.08.2014. Tanjug

Sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredio je danas mesec dana pritvora Aleksandaru Lazoviću i Nebojši Vujačiću, u vezi sa slučajem koji se vodi protiv Olivera Ivanovića, izjavio je advokat Miro Delević.

Dvojici Srba određen jednomesečni pritvor

Delević je rekao da je Lazoviću neočekivano određen pritvor od mesec dana, zbog navodnog uticaja na svedoke optužnice što je, kako je ocenio, "suludo i besmisleno".

Podnećemo žalbu na ovakvu odluku suda, kazao je Delević, navodeći da je Nebojši Vujačiću ukinut kućni i određen zatvorski pritvor.

Iliji Vujačiću naloženo je obavezno javljanje u policijsku stanicu i izrečena mera zabrane približavanja određenim licima i svedocima, rekao je Delević.

Saslušanje je bilo zatvoreno za javnost i trajalo je više od sedam sati.

Trojica optuženih Srba povezana su sa slučajem koji se vodi protiv lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovica i penzionisanog policijskog pukovnika MUP-a Srbije Dragoljuba Delibašica, koji je bio nacelnik policijske uprave u Mitrovici.

Protiv ove petorice okrivljenih tužilac Euleksa iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova podigao je optužnicu pre nedelju dana. 

Jedan je optužen za podsticanje na izvršenje ratnih zločina aprila 1999. godine i da je zajedno sa drugim optuženim podsticao izvršenje krivičnih dela teškog ubistva i teškog ubistva u pokušaju februara 2000. godine.

Troje ostalih optuženo je za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju koja su izvršena februara 2000. godine.

Nebojša Vujačić, kojeg je Euleks policija uhapsila sredinom aprila na severu Kosova, do danas se nalazi u kućnom pritvoru, Oliver Ivanović je u sudskom pritvoru od 27. januara, a od početka februara u pritvoru se nalazi i Dragoljub Delibašić.


#   pritvor   Kosovska Mitrovica   Oliver Ivanović
@Ivanovic_Oliver @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima