Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Evo šta Nišlije sve čeka u 2015. godini

rssBookmark and Share

Niš 02.01.2015. Južna Srbija Info/RTS

Kraj godine je prava prilika da se sumiraju rezultati i progovori o planovima za iduću godinu. Niš i njegovih pet gradaskih opština 2014. godinu priveli su kraju realizujući brojne projekte, važne za funkcionisanje građana.

Evo šta Nišlije sve čeka u 2015. godini

Po preporuci Vlade, Niš će štedeti i naredne godine, a gradonačlenik će od gradskih  komunalnih preduzeća tražiti da usklade plate sa preporukama koje će dati.

Zaposlenima u lokalnoj administraciji, koji imaju jedan od uslova za penziju, biće ponuđena otpremnina, a štedeće se i u Skupštini grada, koja je u godini štednje ukinula dnevnice, otpustila saradnike i o trošku grada ručala četiri puta za godinu dana.

Neke od pet gradskih opština, godinu završavaju sa projektima koji su im, sarađujući sa gradovima u susednoj  Bugarskoj, iz fondova EU doneli dobra sredstva. Opštini Pantelej 42 miliona dinara za Kuću starih zanata i uređenje Cerjanske pećine.

I pored stezanja kaiša, najavljene štednje opština Palilula organizovala je doček Nove godine, a novac je izdvojen i za opremanje deset škola, otvarnje teretane, podizanje veštačke stene i ostalih sadržaja za mlade.

Na glavnom gradskom trgu u Nišu dočeka 2015. godine nije bilo, ali je zato grad spremio iznenađenje Nišlijama 13. januara.


#   Niš   Nova godina   Pantelej   Nišlije  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima