Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad kao posrednik: Nastavljeni razgovori sa EPS-om i građanima isključenim sa električne energije

rssBookmark and Share

Niš 14.03.2023. Niške vesti, Južna Srbija Info

Danas su u niškoj Gradskoj kući, predstavnici EPS snabdevanja i Elektrodistribucije razgovarali sa građanima koji imaju probleme u snabdevanju električnom energijom. Prema rečima gradonačelnce Dragane Sotirovski na spisku je više od 100 ljudi, izveštavaju Niške vesti.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Pokušaćemo da neke od njih uvedemo u proceduru da se vrate u sistem. Najveći problem je taj što kada dođete do poslednjeg koraka vi odustanete od njega, zato što imate neke druge dugove i plašite se da vam dođu izvršitelji da vam ne popisuju stvari. Onog trenutka kada strujomer konačno od recimo čukun dede, prevedete na sebe, onda ste već dodatno u problemu“, kazala je gradonačelnca.

Ona je istakla da su ljudi koji su se vratili na elektrosistem sigurni da će moći mesečno da izdvajaju makar po 1000 dinara.

„Trebalo bi da postoji kontinuirana uplata, da oni kada plaćaju ne strahuju da će napraviti dug niti da će im struja biti isključena niti strujomer demontiran“, dodala je gradonačelnica.

Veliki broj Nišlija bez struje živi godinama. Postoje slučajevi gde su im zbog velikih dugovanja demontirana brojila. Kroz ovakve prijeme, građani dobijaju prava uputstva koji su to koraci potrebni kako bi se vratili u sistem.

Više od 6.000 domaćinstava u Nišu i dalje je bez struje.


#   Niš   EPS   Dragana Sotirovski   Elektrodistribucija   bez struje
@EPSsnabdevanje #GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima