Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Niša: Moramo podići nivo bezbednosti u gradu

rssBookmark and Share

15.02.2014. Blic

Povodom okupljanja više hiljada Nišlija u centru grada zbog svirepog ubistva Vuka Stoiljkovića, gradonačelnik Niša Zoran Perišić održao je večeras vanrednu konferenciju za novinare

Gradonačelnik Niša: Moramo podići nivo bezbednosti u gradu

Povodom okupljanja više hiljada Nišlija u centru grada zbog ubistva Vuka Stoiljkovića, gradonačelnik Niša Zoran Perišić održao je večeras vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je izjavio da podržava građane koji pozivaju na „savest, svest i moral“.

- Kao roditelj i kao gradonačelnik želim da izjavim saučešće porodici ubijenog mladića, a ujedno moram da kažem da sam uz građane koji su se danas okupili na mirnom protestu. Obećavam da ću tražiti da policija sprovede preventivne kontorle, lokali ne smeju raditi prekovremeno, a piće se ne sme točiti maloletnicima. Svi koji ne poštuju zakon moraju biti kažnjeni, rekao je Perišić.

Gradonačelnik Niša dodao je da se na samo jednoj trafici kod Tvrđave u toku letnjih festivala proda pun kombi piva, te da se kontrole oko prodaje alkohola moraju sprovesti.

-Tražiću od svih nadležnih organa, od sudstva, od policije, komunalne policije, da uvedu kontrole, da nam se ovakve stvari ne bi dešavale. Vuka Stojiljkovića više nema, najteže je njegovim najbližima, iako ga nisam poznavao moram da kažem da sam duboko potrešen što je jedan mlad život ugašen i ovekve stvari ne smemo više dozvoliti, dodao je Perišić.

On je naglasio da se u protekloj noći dogodila dva incidenta, paljenje automobila i tućča oca i sina na proslavi 18.rođendana.

– Kakav god problem da imate, postoje institucije u državi, samo ne smete da dozvolite da vas ponesu osećanja, bilo zbog alkohola ili nečeg drugog i da posegnete da ugasite nečiji život. Kao gradonačelnik obećavam da ću dati sve od sebe da povećam bezbednost u gradu, zaključio je Perišić.


#   gradonačelnik   policija   ubistvo   protest   Zoran Perišić   Vuk Stoiljković   paljenje automobila
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima