Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradska uprava demantuje navode u javnosti oko "spornog" izbora Komisije za sufinansiranje medija

rssBookmark and Share

Niš 19.04.2018. Južna Srbija Info

Povodom pitanja predstavnika pojedinih medija u vezi sa procedurom o izboru članova Komisije za ocenu projekata podnetih na Konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša, obaveštavamo vas da je Grad Niš, u skladu sa pozitivnim propisima koji regulišu ovu oblast, raspisao ovaj Konkurs , i u skladu sa propisanim uslovima formirao stručnu komisiju za ocenu podnetih projekata, piše u dopisu novinskim redakcijama.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje prenosimo u celosti...

Naime, konkurs je, pored ostalog, sadržao i poziv novinarskim i medijskim udruženjima, kao i medijskim stručnjacima zainteresovanim za rad u komisiji koja ocenjuje projekte podnete na konkurs i donosi predlog o raspodeli sredstava sa obrazloženjem.

Stručnu komisiju rešenjem imenuje načelnik Gradske uprave Grada Niša, kao rukovodilac organa koji je raspisao konkurs, uz poštovanje uslova da se za  člana komisije imenuje nezavisni stručnjak za medije ili je medijski radnik koji ne sme biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju, u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije.

Prispelo je jedanaest predloga. Gradska uprava Grada Niša - Sekretarijat za kulturu i informisanje, utvrdio je da svih jedanaest kandidata u potpunosti ispunjavaju uslove za rad u komisiji.

S obzirom na to da je Konkursom predviđeno da se većina članova komisije imenuje na osnovu prispelih predloga novinarskih i medijskih udruženja, tri člana izabrana su iz redova pomenutih udruženja dok su ostala dva izabrana od prijavljenih medijskih stručnjaka zainteresovanih za rad u komisiji.

U skladu sa uslovima Konkursa, odluka o imenovanju članova komisije doneta je u formi rešenja koja je objavljena na veb-sajtu Grada Niša.

Rad komisije će biti javan i transparentan tako da ćete biti u prilici da pratite njen rad.

Služba načelnika Gradske uprave Grada Niša

Odsek za poslove protokola i odnose sa javnošću

Komentara: 0


#   Niš     Gradska uprava   konkursno sufinansiranje   Uprava za kulturu   Komisija za dodelu sredstava medijima   sekretarijat
@


 


[ Dodaj komentar ]