Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski karavan dans u Rujniku: Voda, pre svega

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2022. Južna Srbija Info

Meštane Rujnika u gradskoj opštini Crveni krst, prvog dana posle parlamentarnih i predsedničkih izbora, posetili su članovi gradskog karavana koji su se upoznali sa problemom vodosnabdevanja na čije rešavanje se čeka nekoliko decenija.

Gradski karavan dans u Rujniku: Voda, pre svega

Meštani su vodu dobijali iz seoskog izvorišta čija je izdašnost drastično opala. Stanovništvo se, posebno leti, vodom snabdevalo cisternama. Takvo stanje je neodrživo, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prvo, voda. Iz Huma ćemo dovesti vodu do Rujnika i prema potrebi rekonstruisati mrežu u selu.

Selo će dobiti igralište za mali fudbal, put do crkve i saniran atarski put koji ga povezuje sa Paljinom, dogovor je meštana, gradonačelnice, predsednika gradske opštine Crveni krst Miroslava Milutinovića i saradnika.

Predsednica Saveta građana u Rujniku Snežana Mirković veruje da će dogovor biti realizovan posle mnogo godina i da će Rujnik konačno rešiti problem vodosnabdevanja.

Meštanin Jovica Blagojević potvrdio je da je rešavanje problema snabdevanja vodom najpreče. U selu je oko pedesetoro dece, igralište za mali fudbal je prevashodno namenjeno njima, napomenuo je on.

Izvor.Grad Niš

 
 


#   Niš   Dragana Sotirovski   vodovod   Crveni Krst gradska opština   Rujnik
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima