Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hladni radijatori u Nišu

rssBookmark and Share

24.10.2014.

Hladi radijatori u Nišu.
Na Kopaoniku je izmereno 17 centimetara snega, a snežni pokrivač na Zlatiboru je visok 16, u Sjenici 13, a na Crnom Vrhu četiri centimetra.

Bez grejanja su ovoga jutra i delovi Niša. Od juče 10.000 Nišlija nije imalo grejanje.

Jutros se neki delovi povremeno uključuju. Još nije lociran kvar.

U Nišu u većini domaćinstava koja imaju daljinsko grejanje danas su radijatori topli, izjavila je Milena Pavlović iz niške Toplane.

"Tokom noći otklonjen je kvar u toplovodnom sistemu. Samo delovi pet ulica u centru Niša nemaju grejanje zbog toga što sistem još nije profunkcionisao u potpunosti, što je uobičajeno na početku svake grejne sezone", izjavila je Pavlovićeva.

Nišlije su se smrzavale na temperaturi od svega dva stepena, jer se obećanja direktora „Toplane“ Slobodana Maksimovića da je sve spremno za grejnu sezonu nisu obistinila. Građani su kivni što problemi nisu rešeni tokom leta i što tada nisu izvršene sve bitne popravke.

- Tačno je da imamo problema najpre na toplani „Jug“, koja greje trećinu korisnika u Nišu, potom na toplani „Majkovski“, a bilo je poziva građana i iz stambenih zgrada iz drugih delova grada, sa fakulteta, kao i iz škola i obdaništa. Problem je u curenju gasa i naše ekipe užurbano rade na tome da se kvarovi saniraju. Radimo po prioritetima i molimo ljude da prijavljuju samo veće havarije. Verujem da će za desetak dana kompletno stanje biti sanirano - rekla nam je Milena Pavlović, menadžer „Gradske toplane“.

Razumevanje građana za trenutno stanje tražio je i direktor Maksimović, koji je prekjuče na lokalnoj televiziji nagovestio da nema dovoljno gasa. On je naglasio da je Nišlijama „bolje da se greju pomalo, ali duže, pa da grejanja ipak ima, a ne da se energenti utroše za tri dana“.

Nekoliko zgrada i tržni centar Zona 3 nemaju grejanje zbog toga što im je, zbog neplaćenih računa, isključena struja.

 

 

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde su u sedam časova izmerena minus četiri stepena i u Sjenici gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena. Na Kopaoniku je izmereno 17 centimetara snega, a snežni pokrivač na Zlatiboru je visok 16, u Sjenici 13, a na Crnom Vrhu četiri centimetra.


#   tržni centar   Gradska toplana JKP   Toplana   Slobodan Maksimović     Milena Pavlović   daljinsko grejanje   bez grejanja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima