Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

100 hiljada neprijavljenih evra na Preševu

rssBookmark and Share

Preševo 20.06.2020. Južna Srbija Info

Uprkos stalnim apelima da se novčani iznosi veći od 10.000 evra prijavljuju prilikom ulaska u našu zemlju, putnici to, iz njima znanih razloga, ne čine i tako rizikuju da ostanu bez velikih svota novca.

100 hiljada neprijavljenih evra na Preševu

 Samo u protekla dva dana carinici su na prelazu Preševo otkrili nekoliko takvih slučajeva i zaplenili oko 100.000 neprijavljenih evra.

U prvom slučaju je 19. juna 2020. godine za detaljnu kontrolu na izlaznoj strani Preševa izdvojen „mercedes benc“ belgijskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 64-godišnji državljanin Belgije turskog porekla.

On je rekao da nema ništa da prijavi osim ličnog prtljaga, što se ispostavilo kao netačno, jer su carinici nakon toga u motoru automobila, filteru za klimu i u ladici između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli 57.000 evra, od čega je putniku vraćen dozvoljeni iznos, dok će se o ostatku izjašnjavati nadležni sud.

Dan ranije se na ovom istom prelazu desila slična situacija, osim što je automobilom „mercedes benc“ nemačke registracije putovao bračni par turskih državljana. Oni su takođe negirali da imaju bilo šta za prijavljivanje, da bi carinici potom u rukohvatu na zadnjem sedištu automobila pronašli 44.000 neprijavljenih evra, od čega je supružnicima odmah vraćeno 20.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.

Komentara: 0


#   Preševo   carina   krijumčarenje   devize
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima