Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

84 hiljade evra u jastuku

rssBookmark and Share

Gradina 26.12.2019. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 25. decembra 2019. godine, na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili 84.000 neprijavljenih evra kojima je bio ispunjen jedan jastuk.

84 hiljade evra u jastuku

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su trojica turskih državljana putovala iz Nemačke ka svojoj zemlji.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, sva trojica su odgovorila odrično i zaista, na prvi pogled se činilo da u automobilu nema ničeg sumnjivog.

Ipak iskusni carinski službenici koji su jutros rano bili u smeni na prelazu Gradina, odlučili su da detaljno pregledaju automobil.

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja. Odmah je osetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i tada je potvrđeno da je sumnja bila osnovana. U jastuku se, pored uobičajnog punjenja, našlo i 114.000 skrivenih evra.

Kao vlasnik novca prijavio se jedan od putnika, 45-godišnji turski državljanin, koji nije posedovao nikakav dokaz o poreklu novca.

Svoj trojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, pa će se tako tokom prekršajnog postupka odlučivati o ostatku otkrivene sume u iznosu od 84.000 evra.

 

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   devize
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima