Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Automobil s puta uleteo u vikendicu, poginuo mladić, troje povređeno

rssBookmark and Share

Niš 11.02.2013. Izvor: Telegraf

Vladica N. (32) poginuo je kada je "citroen“, kojim je upravljao Nenad N. (32), sleteo s puta, oborio stablo oraha i zabio se u zid vikendice dvadesetak metara dalje, dok tragova kočenja uopšte nije bilo.

Automobil s puta uleteo u vikendicu, poginuo mladić, troje povređeno
Vladica N. (32) iz aleksinačkog sela Prćilovića poginuo je noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći u ataru sela Donja Trnava, na regionalnom putu Niš – Aleksinac, potvrdila je niška policija.

Vladica je bio putnik u vozilu “citroen”, kojim je upravljao Nenad N. (32) iz Žitkovca, a koji je sletelo s puta i zabilo se u zid vikendice dvadesetak metara dalje. Tom prilikom teško je povređen vozač “citroena”, ali i njegova saputnica, zasad neidentifikovana devojka, dok je lakše povrede zadobila Jelena R. (24).

Kako Telegraf.rs saznaje od rodbine poginulog, koje smo zatekli na messtu nesreće, četvoro mladih se vraćalo sa svadbe.

- Oni su zajedno te večeri bili na svadbi, a šta se nakon toga desilo, niko živ ne zna – kratko je kazao rođak poginulog Vladice. On je dodao da je Vladica živeo sa majkom, te da ima brata u inostranstvu, ali da nije siguran da oni znaju za nesreću.

Kako nam je potvrđeno u izvorima iz istrage, “citroen” se kretao iz pravca Niša ka Aleksincu, i to izuzetno velikom brzinom, zbog čega vozač nije mogao da savlada krivinu.

- Na licu mesta uopšte nema tragova kočenja. Vozilo je velikom silinom udarilo u zaštitnu ogradu, probilo je, zatim oborilo stablo oraha, ali je nastavilo da se kreće dok se nije zabilo u zid vikendice. Srećna okolnost je to što je pre udara jedna devojka ispala i nju su pokupili neki ljudi koji su tu prolazili i odvezli je u aleksinačku bolnicu. Da je ostala u kolima, ko zna šta bi i sa njom bilo – kaže naš sagovornik.

Muka je snašla i Gorana Golubovića, vlasnika vikendice, koji ističe da mu je žao stradalih, ali i da ga brine velika šteta na njegovoj imovini.

- Živim u Nišu, a vikendicu sam napravio pre 20 godina. Sreća je da je zimsko vreme, pa nikog nije bilo u kući. Tokom leta smo svi tu, da se tada desilo, neko od nas bi poginuo. Moj otac je u subotu ovde bio do kasno popodne, ali je odlučio da dođe kući da spava. Da je ostao da prenoći, bio bi sigurno mrtav, pa čitav krevet je zatrpan ciglama. Trebaće mi najmanje 3.500 evra da popravim štetu – kaže za naš portal Golubović.

Teško povređena devojka prebačena je na Hiruršku kliniku u Nišu, gde je operisana zbog obilnog unutrašnjeg krvarenja. Kako nam je potvrđeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sada je u stabilnom, ali i dalje u teškom stanju.

Vozač “citroena” Nenad N. zadržan je na Neurohirurškoj klinici zbog kontuzije mozga i, prema prvim informacijama, u dobrom je stanju, svestan je i komunikativan.

- Uzrok nesreće se i dalje ispituje. Istražni sudija Osnovnog suda Milan Miljković, koji je obavio uviđaj, dao je nalog za obdukciju tela preminulog, a od vozača “citroena” je uzeta krv na analizu radi utvrđivanja eventualne alkoholisanosti.


#   Niš   automobili   istražni sudija   Donja Trnava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima