Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bankar u Nišu digao 70.000 evra od štediša i otišao na more!

rssBookmark and Share

06.08.2016. Kurir, Južna Srbija Info

Bankar A. A. iz Niša dolijao kada je jedan štediša tražio isplatu svog uloga i ustanovio da mu je račun prazan.

Foto: Tviter
Foto: Tviter

A. A. iz Niša, blagajnik Vojvođanske banke u tom gradu, sumnjiči se da je od štediša ukrao 70.000 evra, saznaje Kurir.

Pljačka je otkrivena kada je jedan klijent došao da podigne svoj ulog i ustanovio da mu je račun prazan, dok je blagajnik u isto vreme bio na letovanju u Grčkoj. Protiv njega je podneta krivična prijava i dobio je otkaz.

Spiskao tuđi novac

A. A. već 14 godina radi u ovoj banci, a njegove kolege tvrde da se on i ranije služio novcem onih koji su mu ga poverili na čuvanje. Pre nekoliko dana konačno je dolijao.

- Štediša se šokirao kada mu je rečeno da nema njegovih para. Odmah je sprovedena interna kontrola, a kad je ustanovljeno da je novac proneveren, obaveštena je i policija. A. A. je u to vreme bio na letovanju u Grčkoj, a iz banke su ga pozvali da se hitno vrati, što je on i učinio. Kad je došao u banku, rekao je: „Sve sam istrošio, nemam ništa da vratim“ - kaže jedan od njegovih kolega. On tvrdi da se to moglo očekivati jer su primetili da A. A. i ranije mulja sa štednim ulozima.

- Svi su za to znali, večito je bio u ogromnom minusu iako je to nama zabranjeno, a nikada nije odgovarao ni disciplinski. Uvek je uspevao da se izvuče i prikrije to što radi. Dobio je otkaz, a još jedan blagajnik je suspendovan jer je trebalo ranije da se reaguje dok se nije ovo desilo - kaže sagovornik Kurira.

Prilikom prve kontrole ustanovljeno je da je nestalo oko 40.000 evra, međutim, kako saznajemo, daljim ispitivanjem poslovanja ovaj iznos se povećao na 70.000 evra. Koliki će biti finalni bilans krađe, znaće se nakon okončanja istrage, u koju se uključilo tužilaštvo i niška policija.

Inače, ovo je već druga bankarska afera u Nišu istog tipa. Pre par godina takođe služb enik jedne druge banke je podizao na sličan način uloge štediša.


#   krađa   krivična prijava   bankar   PU Niš   štednja   A.A.  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima