Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bekstvo iz zatvora u Nišu: Na spektakularan način pobegao sa saslušanja

rssBookmark and Share

25.02.2014. Alo

Policija već treći dan intenzivno traga za Danijelom Alimanovićem (22) nakon što 21. februara na spektakularan način pobegao sa saslušanja u Osnovnom sudu u Nišu, iskočivši kroz prozor sa visine od šest metara!

Bekstvo iz zatvora u Nišu: Na spektakularan način pobegao sa saslušanja

Alimanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio nekoliko teških krađa. Posle saslušanja u tužilaštvu priveden je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu koji je trebalo da odluči o pritvoru.

- Po predlogu tužilaštva, da mu se odredi pritvor, on je priveden sudiji za prethodni postupak. Posle obavljenog saslušanja čekao je u hodniku da sudija donese rešenje. Pitao je policajce koji su ga čuvali da ode do toaleta. Oni su ga sproveli do toaleta, ali pošto se nije pojavio, ubrzo ušli u kabinu i videli da ga nema i da je pobegao kroz prozor dimenzija 25 puta 25 centimetara. Ispod prozora pronađena je manja lokva krvi, pa se pretpostavlja da se povredio prilikom pada - kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Ana Radivojević.

Gotovo je neverovatno kako je osumnjičeni uspeo da se provuče kroz tako maleni otvor, i to na visini od oko šest metara, odakle je skočio na beton. Alimanović je pao u neograđeni deo dvorišta ispred zgrade Palate pravde, odakle je pobegao u nepoznatom pravcu. U Osnovnom sudu je izdata naredba da se raspiše poternica za njim s obzirom da mu je određen pritvor.

- On se sumnjiči za nekoliko teških krađa – obijanje trafike, obijanje vozila i kamiona i krađu akumulatora, kao i pokušaj obijanja magacina trgovine „Idea“. Policija ga intenzivno potražuje na više lokaicja, kaže za naš list izvor blizak istrazi.


#   policija   bekstvo   kriminal   sud   zatvor   Danijel Alimanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima