Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Struja iz bojlera ubila čoveka dok se tuširao

rssBookmark and Share

Mezgraja 06.07.2017. D.K. Narodne novine, Belami, Južna Srbija Info

Boban Jovanović (39) iz niškog sela Mezgraja poginuo je u utorak oko 22.30 sati u svojoj porodičnoj kući od strujnog udara koji je doživeo dok se tuširao.

foto: Belami
foto: Belami

Prema prvim informacijama, uzrok fatalnog udara je kvar na bojleru koji je bio pod strujnim naponom. I pored napora lekara niške Hitne pomoći koja ga je reanimirala čitav sat, Jovanović je podlegao zadobijenim povredama.

Iznenadna tragedija zavila je u crno porodicu Jovanović. Bobanova majka Vesna sa suzama je primala saučešće brojnih rodjaka i prijatelja koji su se okupili u njihovoj porodičnoj kući.

- Te večeri smo ja i suprug sa Bobanom i njegovom ćerkicom igrali karte. Bilo je vruće, pa je on odlučio da se istušira. Samo što je ušao u kupatilo čula sam njegov krik a zatim je nešto „tropnulo“. Svi smo skočili, pomislili smo da mu je pozlilo, pokušali smo da otvorimo vrata ali su bila zaključana… Muž je razvalio vrata od kupatila, videli smo ga da leži na podu bez svesti…. Odmah smo posumnjali da ga je udarila struja, pa smo isključili napajanje i pozvali Hitnu pomoć ali mom sinu niko više nije mogao da pomogne – priča očajna majka grcajući u suzama.

Uvidjaj je potvrdio sumnju da je Boban nastradao od strujnog udara.

- Struja ga je udarila čim je pustio vodu, kako smo čuli „probio“ je grejač na bojleru. Ne možemo još da verujemo, onakav čovek, zdrav, jak da tako strada. Mnogo nam je teško, iza njega je ostalo troje dece. Najstarijeg sina je sad upisao u srednju školu, ovo dvoje su još osnovci, mnogo su voleli oca – jadikovala je Bobanova majka.

U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da je njihova ekipa upućena u Mezgraju odmah po prijemu poziva ali da im je trebalo vremena da stignu s obzirom na to da je ovo selo od Niša udaljeno 12 kilometara.

- U takvim situacijama vreme je veoma bitno, stigli smo u najkraćem mogućem roku ali smo pacijenta zatekli bez vitalnih znakova života, bez pulsa i disanja. Reanimirali smo ga čitav sat očekujući da ćemo možda moži da mu povratimo vitalne funkcije s obzirom na to da je reč o mladom i zdravom čoveku ali je sve bilo uzalud – saopštila je Verica Božić, šef dežurne ekipe Hitne pomoći.

Boban će biti sahranjen danas u rodnom selu.


#   struja   Mezgraja   smrt   Boban Jovanović   bojler
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima