Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bombom pokušali da raznesu člana "Pink Pantera"

rssBookmark and Share

23.12.2013. Izvor: Večernje Novosti

Mladen Lazarević (33), za koga se sumnja da je član najtraženije bande na svetu "Pink panteri" bio je, kako se sumnja, na meti zasad nepoznatog atentatora. Njemu je, kako saznajemo, bila "namenjena" eksplozivna naprava pronađena prošlog utorka na parkingu u Ulici Albanske golgote, u niškom naselju "Rasadnik".

Bombom pokušali da raznesu člana "Pink Pantera"

Bomba je otkrivena pored parkiranog "mercedesa", vlasništvo Mladenove supruge Bojane, koja se nalazi na poternici Interpola, takođe zbog sumnje da je član grupe "Pink Panter". Ovu limuzinu Lazarević je ostavio na parkingu kada je odvezao dete u obdanište udaljeno oko 200 metara, a zatim je otišao u teretanu. Paklena naprava je bila pripremljena od plastičnog eksploziva oblepljenog izolir trakom, a zatim povezanog na daljinski aktivator, sličnom mobilnom telefonu.

Pronađena je na parkingu slučajno. Sumnja se da je bomba bila prikačena na pod "mercedesa", ali se otkačila zato što je donji deo ovog vozila obložen plastikom, pa magnet nije mogao napravu da drži dovoljno čvrsto. Mladen Lazarević je do 2008. bio na poternici Interpola. A godinu dana pre toga zvanično je objavljena i njegova fotografija sa još troje državljana Srbije, koji su bili osumnjičeni za spektakularnu pljačku zlatare u Dubaiju i krađu nakita iz draguljarnice u Lihtenštajnu.

Za pljačke su tada osumnjičeni Milan Ljepoja (37), Bojana Mitić (32), Mladen Lazarević (33) i Miloš Jovanović (36), svi iz Niša, kao i Predrag Lovrić (38) iz Karlovaca i Duško Poznan (35) iz Bihaća. Dok je većina njihovih saučesnika uhapšena, Mladen i Bojana su se vratili u Srbiju gde nisu bili krivično gonjeni. Do pre nešto više od godinu dana boravili su u Beogradu, a zatim sa detetom došli u Niš. Zvanično nije poznato zašto je povučena poternica Interpola za Mladenom Lazarevićem, a u niškoj policiji smatraju da je eksplozivnu napravu postavio profesionalac.

IZ MAGACINA

BOMBU je, posle otkrivanja, specijalna policijska jedinica veoma brzo demontirala i bezbedno uklonila. A posle veštačenja, utvrđeno je da je naprava bila pripremljena od plastičnog eksploziva. Ova vrsta je tokom ratnih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije u velikm količinama na razne načine iznošena iz vojnih magacina.


#   Pink Panter   eksploziv   Mladen Lazarević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima